Cygnaeuksen koulun vanhemmat

/Maria Laine

 

 

Viite: Maria Laineen kirje 28.2.2012

 

Cygnaeuksen koulun tilanne

 

Turun tilaliikelaitoksessa oli 14.2.2012 kokous, johon osallistuivat asiaa hoitavat virkamiestahot mukaan lukien terveydensuojeluviranomaisen (terveystarkastaja Markku Rohunen ja va tulosaluejohtaja Liisa Palmu) ja kouluterveydenhuollon edustajat. Kokouksessa Raksystems Oy esitteli laatimansa uuden tutkimussuunnitelman, joka kattaa koko koulurakennuksen sisätilat. Suunnitelma kattaa myös korjausehdotukset. Tutkimuksen tilaa tilaliikelaitos. Kokouksen tarkoitus oli saada suunnitelma sellaiseksi, että kaikki näkökannat olisi huomioitu. Siihen lisättiinkin muutamia asioita kokouksessa.

 

KTL, nykyinen THL on laatinut oppaan "Koulurakennusten kosteus- ja homevauriot. Opas ongelmien selvittämiseen" 2/2008, jossa ohjeistetaan koulujen tutkiminen ko. tapauksissa. Oppaassa esitetään mm. suositukset kuntotutkimusten sisällölle, mikrobiologisille selvityksille, muille näytteenotoille ja terveystutkimuksille sekä korjaustoimille. Arviomme mukaan Raksystems Oy:n esittämä suunnitelma on hyvä ja kattavuudeltaan oppaan suositusten sekä STM:n asumisterveysohjeen mukainen.

 

Tilaliikelaitos ilmoitti palaverissa tilaavansa tutkimuksen kokouksessa tehtyine muutoksineen ja hiihtolomaviikolla (vk 8) aloitettiin kartoitus. Tulokset arvioidaan saatavan maaliskuun lopussa. Analyysit teetetään vaatimukset täyttävässä laboratoriossa ja ne tehdään STM:n ohjeen mukaan.

 

Kouluterveydenhuollon kanssa keskusteltua ei lasten terveydentila ole tällä hetkellä sellainen, että se vaatisi välittömiä toimia koulun tai sen osien sulkemiseksi. Tilannetta seurataan yhdessä kouluterveydenhuollon ja työterveyshuollon kanssa. Terveydensuojeluviranomaisen ei ole syytä tässä vaiheessa teettää omia tutkimuksia, koska nyt tilattu tutkimus on hyvä ja sellainen, jonka olisimme itse tilanneet. Kouluterveydenhuollon kanssa seurataan lasten terveydentilaa ja toimitaan tarvittaessa.

 

Koulu on tiedottanut tutkimuksesta vanhemmille.

 

Turku 28.2.2012

 

Liisa Palmu, va tulosaluejohtaja

 

tiedoksi: Erja Alanen, ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja, AVI