Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta12813.03.201214

2602-2012 (115, 011)

Työterveyshuollon tulosaluejohtajan, vak.nro 390007, irtisanoutuminen ja vakanssin käyttö

Tiivistelmä: -

Perla § 128

Sosiaali- ja terveystoimi, palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen 29.2.2012:

Työterveyshuollon tulosaluejohtaja Lassi Pakkala on 30.12.2011 päivätyllä anomuksella pyytänyt eroa työterveyshuollon tuloaluejohtajan, vak.nro 390007, virasta 1.2.2012 lukien. Työterveyshuollon tulosalueen ylilääkäri Marjo Sinokki on määrätty hoitamaan tulosaluejohtajan avointa vakanssia 31.7.2012 asti.

Asian taustaksi voidaan todeta vielä seuraavaa:

Kaupunginvaltuuston vuoden 2010 talousarviokäsittelyssä edellytettiin Turun kaupungin työterveyshuollon järjestämisvaihtoehtojen selvittämistä. Asiaa selvittämään nimettiin sittemmin työterveyshuollon uudelleenjärjestämistä valmisteleva työryhmä, jonka työ valmistui elokuussa 2011. Kaupunginjohtajan päätöksellä 24.10.2011 § 75 asetettiin jatkovalmistelutyöryhmä, joka jätti väliraporttinsa 15.12.2011.

Ote yhteistyötoimikunnan kokouksesta 21.2.2012 § 11:

"Kaupunginhallitukselle tultaneen esittämään jatkovalmistelutyöryhmän väliraportin mukaisesti, että Turun kaupungin työterveyshuoltopalvelujen järjestämiseksi ja tuottamiseksi perustetaan sosiaali- ja terveystoimen alaisen työterveyshuollon nettoyksikön sijaan itsenäinen taseyksikkö kaupunginhallituksen alaisuuteen. Jatkovalmistelutyöryhmän esityksestä poiketen kaupunginhallitukselle esitettäneen, että taseyksikkö aloittaisi toimintansa 1.1.2013."

Kaupunginjohtajan loppuvuodesta 2011 asettaman jatkotyöryhmän yksimielinen kanta joulukuussa 2011 oli, että työterveyshuolto pitää siirtää pois sosiaali- ja terveystoimen tulosaluerakenteesta. Työterveyshuollon palvelujen toimittamisesta tehdään Turun työterveyshuollon ja työnantajan välinen sopimus. Sopimuksellisesti työnantajaosapuolia ovat Turun kaupunki ja muut yritykset, joilla on lakisääteinen oikeus saada palvelut julkiselta työterveyshuollon organisaatiolta. Sopimuksen kaupungin oman henkilökunnan työterveyshuollon toimintasuunnitelmaksi tekevät työterveyshuolto ja keskushallinnon henkilöstön vastuualue. Työterveyshuollon kytkentä sosiaali- ja terveystoimen sopimusohjausmalliin on ainoastaan täydentänyt tätä sopimushierarkiaa ja kytkenyt työterveyshuollon sosiaali- ja terveystoimen tulosohjaukseen. Kaupunkikonsernia koskevana työterveyshuollon asema soveltuu sosiaali- ja terveystoimen organisaatiorakennetta paremmin kaupunginhallituksen alaisuuteen.

Työterveyshuollon tuleva toimintamalli itsenäisenä taseyksikkönä otetaan huomioon kaupungin johtamisjärjestelmää uudistettaessa vuonna 2012.

Edellä sanottuun perustuen on vielä päättämättä se, missä vaiheessa työterveyshuollon tulosaluejohtajan tai tulevan itsenäisen taseyksikön johtajan vakanssi täytetään. Asiasta on tarkoitus sopia keskushallinnon kanssa välittömästi kun on tiedossa työterveyshuollon organisatorisen muutoksen lopullinen aikataulu. Selvää on, että työterveyshuollon muutoshanke edellyttää muutosjohtajuutta ja yksikön johtajan rooli on tässä muutoksessa aivan keskeinen.

Peruspalvelulautakunnalle tehdään esitys työterveyshuollon organisatorisen aseman muuttamisesta kun edellä mainittu itsenäisen taseyksikön perustamista koskeva yksityiskohtainen aikataulu on tiedossa.

Sosiaali- ja terveystoimi, palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen 29.2.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää myöntää tulosaluejohtaja Lassi Pakkalalle eron työterveyshuollon tulosaluejohtajan, vak.nro 390007, virasta 1.2.2012 lukien ja merkitsee tiedokseen edellä olevan selostuksen suunnitellusta muutoksesta työterveyshuollon organisatoriseen asemaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmPakkala Lassi
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta sote 1
tpvSosiaali- ja terveystoimi, henkilöstö
ilmSinokki Marjo