Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta9829.02.20127

1849-2012 (065, 044)

Työterveyshuollon rasitus-EKG-, gastroskopia- ja kolonoskopiatutkimusten kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Työterveyshuollon rasitus-EKG- sekä gastroskopia- ja kolonoskopiatutkimusten sopimuskausi päättyy 31.5.2012. Vastaavalle toiminnalle on edelleen tarvetta. Uusi kilpailutus esitetään tehtäväksi ajalle 1.6.2012-31.12.2015 yhden vuoden optiolla. Sopimuskauden vuotuiset kustannukset ovat n. 27.000 euroa.

Perla § 98

Sosiaali- ja terveystoimi, työterveyshuolto, va. tulosaluejohtaja Marjo Sinokki 9.2.2012:

Työterveyshuollon tulosalue on ostanut asiakkaidensa tarvitsemia rasitus-EKG-, gastroskopia- ja kolonoskopiatutkimuksia kilpailutuksen perusteella jo vuodesta 2005 alkaen. Nykyinen kilpailutuksen sopimuskausi on päättymässä toukokuussa 2012. Ostopalveluilla on kyetty vastaamaan asiakkaiden odotuksiin nopeista palveluista ja työterveyshuollon ostaessa nämä palvelut ulkopuolisilta palveluntuottajilta on myös vähennetty painetta kunnallisiin palveluihin. Ostopalvelututkimuksia on käytetty nopeita tutkimuksia vaativissa tilanteissa silloin, kun työnantaja on sisällyttänyt nämä tutkimukset työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan osaksi sairaanhoitoa. Tutkimuksia on vuositasolla tehty kaikkiaan noin 200 ja kustannukset ovat arviolta noin 27 000 €/vuosi. Kustannuksista ovat vastanneet työterveyshuoltopalveluita ostaneet yritykset.

Tarvetta näille ostopalvelututkimuksille on edelleen olemassa. Työnantajat odottavat työntekijöidensä tutkimusten sujuvan nopeasti ja niin, että tutkimusten odottaminen ei aiheuta sairauspoissaoloja ja että mahdollinen hoito saadaan tutkimusten perusteella nopeasti tehtyä. Tällä hetkellä jono julkisiin sairaaloihin näihin tutkimuksiin on usein viikkoja, ellei kyseessä ole erityisen perusteltu kiireellinen tutkimustoimenpide. Työterveyshuollon ostopalveluilla vähennetään myös odotusaikaa julkisen terveydenhuollon toimipisteisiin niiden potilaiden osalta, joilla näitä tutkimuksia ei ole muutoin mahdollista tehdä.

Tällä kilpailutuskierroksella on tarkoitus ostaa tutkimuksia tarpeen mukaan. Sosiaali- ja terveystoimen kannalta kustannuksia ei muodostu, koska työterveyshuoltopalveluita Työterveystalolta ostavat yritykset maksavat ao. tutkimukset. Kilpailutukseen osallistuvan palveluntuottajan tulee täyttää erillisessä tarjouspyynnössä määritellyt kriteerit.

Esitän, että työterveyshuollon tulosalueen asiakkaiden tarvitsemien rasitus-EKG-, gastroskopia- ja kolonoskopiatutkimusten kilpailutus käynnistetään ajalle 1.6.2012-31.12.2015 yhden vuoden optiolla. Tarjouspyyntö valmistellaan yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.2.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn mukaan, että sosiaali- ja terveystoimen työterveyshuollon rasitus-EKG-, gastroskopia- ja kolonoskopiatutkimusten kilpailutus ajalle 1.6.2012-31.12.2015 yhden vuoden optiolla käynnistetään avoimella menettelyllä yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvLindberg Merja
tpvSinokki Marjo