Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta8815.02.201216

1542-2012 (642)

Uuden toimitilan vuokraaminen Varsinais-Suomen sovittelutoimistolle Uudessakaupungissa

Tiivistelmä:

Länsi-Suomen lääninhallituksen kanssa palvelujen tuottamista koskevassa sopimuksessa on määritelty, että Varsinais-Suomen sovittelutoimisto ylläpitää yhteensä kolmea sivutoimipistettä Uudessakaupungissa, Salossa ja Loimaalla. Käyttöoikeussopimus tämänhetkisestä Uudenkaupungin sivutoimipisteestä on tehty Vakka-Suomen Mielenterveysseura ry:n kanssa ja tila on ollut käytössä vuodesta 2007 saakka. Sopimus on voimassa toistaiseksi kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Sovittelumäärien lisääntyminen ja käytännön kokemukset toiminnasta Vakka-Suomen alueella ovat aiheuttaneet sen, että Uudestakaupungista on tarve hankkia vain omassa käytössä oleva ja tarkoituksenmukaisempi tila. Soveltuvimmaksi on todettu Vakka-Suomenkatu 7 osoitteessa toisessa kerroksessa sijaitseva (ns. Kela-talo) n. 48 neliön toimistotila. Varsinais-Suomen sovittelutoimiston talousarvioesityksessä vuodelle 2012 on huomioitu tilakustannukset. Tilakustannukset huomioidaan valtion korvauksissa.

Perla § 88

Johtava sovitteluohjaaja Eero Pulli, vs. toimistopäällikkö Annika Raaska ja tulosaluejohtaja Leila Visa 3.2.2012:

Varsinais-Suomen sovittelutoimisto hoitaa rikosten ja eräiden riita-asioiden sovittelusta annetun lain 1015/2005 mukaista sovittelutoimintaa Varsinais-Suomen maakunnassa Länsi-Suomen lääninhallituksen kanssa tehdyn sopimuksen perusteella toistaiseksi. Palvelujen tuottamista koskevassa sopimuksessa on määritelty, että Varsinais-Suomen sovittelutoimisto ylläpitää yhteensä kolmea sivutoimipistettä Uudessakaupungissa, Salossa ja Loimaalla.

Käyttöoikeussopimus tämänhetkisestä Uudenkaupungin sivutoimipisteestä on tehty Vakka-Suomen Mielenterveysseura ry:n kanssa ja tila on ollut käytössä vuodesta 2007 saakka. Sopimus on voimassa toistaiseksi kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Käyttökorvauksen määrä on 75,00 €/kk, joten pienestä toimitilojen kulujen päällekkäisyydestä ei aiheudu mainittavaa taloudellista menetystä. 

Sovittelumäärien lisääntyminen ja käytännön kokemukset toiminnasta Vakka-Suomen alueella ovat aiheuttaneet sen, että Uudestakaupungista on tarve hankkia vain omassa käytössä oleva ja tarkoituksenmukaisempi tila. Tilojen varaaminen ja käyttö sovittelua varten helpottuu huomattavasti kun tilat ovat vain sovittelutoiminnan käytössä. Samoin Vakka-Suomen alueen sovittelijoiden koulutusten ja kokousten järjestäminen helpottuu, kun käytössä on omat tilat.

Varsinais-Suomen sovittelutoimiston johtava sovitteluohjaaja Eero Pulli ja sovitteluohjaaja Riku Laurila ovat kartoittaneet soveltuvia tiloja Uudestakaupungista ja soveltuvimmaksi on todettu Vakka-Suomenkatu 7 osoitteessa toisessa kerroksessa sijaitseva (ns. Kela-talo) n. 48 neliön toimistotila, jossa on kaksi huonetta, oma wc sekä keittiönurkkaus. Suurehko huone on sovittelutapaamisia, kokouksia ja koulutuksia varten sekä pienempi toimistohuone toimii pääosin sovitteluohjaajan ja vapaaehtoisten sovittelijoiden työtilana. Vuokranantajat ovat Esko ja Atte Rintala ja vuokran määrä on 420 euroa/kk. Tilojen soveltuvuudesta on neuvoteltu vuokrauspäällikkö Tiina Aaltosen kanssa.

Liite 1Esko ja Atte Rintalan vuokratarjous/vuokrasopimusluonnos

Varsinais-Suomen sovittelutoimiston talousarvioesityksessä vuodelle 2012 on huomioitu edellä olevat menot. Nykyisten tilojen vuosikustannus on ollut 900 euroa ja uusien tilojen vuosikustannus on 5.040 euroa. Kustannus on katettavissa valtion osoittamasta sovittelukorvauksesta. Vuoden 2011 osalta korvausta jäi käyttämättä n. 55.000 euroa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 8.2.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Turun Tilaliikelaitokselle, että vuokrasopimus Varsinais-Suomen sovittelutoimiston uuden sivutoimipisteen (Vakka-Suomenkatu 7, 48 m2) osalta tehdään toistaiseksi Esko ja Atte Rintalan vuokraustarjouksessaan esittämin ehdoin vuokran ollessa 420,00 €/kk ja että nykyinen käyttöoikeussopimus Vakka-Suomen Mielenterveysseura Ry:n kanssa irtisanotaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 88
Liite 1:Esko ja Atte Rintalan vuokratarjous/vuokrasopimusluonnos