Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta3131.01.20124

12617-2011 (040)

Kuntaliiton suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannusvertailu 2010

Tiivistelmä: -

Perla § 31

Resurssien hallinta, controller Pekka Paatonen 23.1.2012:

Kuntaliiton järjestyksessä jo 15. suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannusvertailu 2010 on valmistunut ja julkistettiin 28.6.2011 Helsingissä. Vertailuun ovat osallistuneet Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Tampere, Turku ja Vantaa. Aikaisemmin suurten kaupunkien vertailussa mukana ollut Kotkan kaupunki on siirtynyt keskisuurten kaupunkien vertailuun.

Vertailussa on noudatettu aiempien vuosien vakiintunutta käytäntöä tietojen määrittelyssä. Kustannukset on laskettu ikävakioituna euroa asukasta kohti, mikä tekee mahdolliseksi vertailla eri ikärakenteen omaavien kuntien kustannuksia keskenään. Vertailu sisältää terveydenhuollon kustannusten lisäksi kotipalvelun ja ympärivuorokautisen laitoshoidon (ml. tehostettu palveluasuminen) kustannukset sosiaalitoimesta.

Turun ikävakioidut terveydenhuollon kustannukset olivat 2.070 €/as. Turku oli hieman suurten kaupunkien mediaanin yläpuolella eli 5. kallein. Suurten kaupunkien ikävakioidut terveydenhuollon kustannukset nousivat edellisestä vuodesta keskimäärin 2,0 % ja Turun 4,3 %. Kun kokonaiskustannuksista puhdistetaan palkkojen ja hintojen nousu, vastaavat muutosprosentit olivat -0,2 % ja 2,1 %.

OheismateriaaliKuntaliiton esittelykalvot (ladattavissa osoitteesta http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/soster/asiakasmaksut-talous-rahoitus/talous/sotekust/2010/Sivut/default.aspx)

Controller Pekka Paatonen selostaa asiaa kokouksessa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta merkitsee Kuntaliiton suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannusvertailun 2010 tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.