Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta4131.01.201214

12548-2011 (112, 022)

Oikaisuvaatimus työsuhteen täyttämistä koskevassa asiassa

Tiivistelmä: -

Perla § 41

Lakimies Mikko Heiskanen 19.1.2012:

Raija Örling on hakenut oikaisua palvelupäällikkö Helena Nikkolan päätöspöytäkirjoillaan 23.11.2011 § 28 ja 29 päättämien lähihoitajien työsuhteiden vakanssinumerot 352400 ja 390185 täyttämisestä. Örling katsoo, että hän on tullut syrjityksi ikänsä vuoksi ja että toisessa valinnassa on tapahtunut syrjimistä sukulaisuussuhteen vuoksi. Örling vetoaa vaatimuksensa perusteina työkokemukseensa, tiimityöskentelytaitoonsa, saamaansa positiiviseen palautteeseen ja opintomenestykseensä.

Liite 1Raija Örlingin oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on mahdollista tehdä sekä laillisuus- että tarkoituksenmukaisuusperusteella. Örlingin vaatimuksessaan esittämät perusteet liittyvät hakijoiden arviointiin ja ominaisuuksiin sekä siihen, onko valinnassa mahdollisesti tapahtunut syrjintää. Korkein hallinto-oikeus on ennakkoratkaisussaan 2006:28 todennut seuraavasti: Hallintolainkäytön järjestyksessä on tutkittava, onko työsopimussuhteisen toimen täyttämisen yhteydessä noudatettu säädettyjä ja kunnan päättämiä kelpoisuusehtoja. Hallintolainkäytön järjestyksessä ei voida tutkia sitä, onko ansioituneempi hakija syrjäytetty tai onko työntekijän valinnan yhteydessä syyllistytty syrjintään.

Valintaprosessin kulkua on selvitetty valinnan tehneeltä palvelupäällikkö Helena Nikkolalta. Kummankin vakanssin osalta oli kutsuttu haastatteluun neljä henkilöä eli kaikki kelpoisuusehdot täyttäneet hakijat. Hakijat ovat esittäneet hyvät tutkintotodistukset sekä työtodistukset työskentelyistään lähihoitajana. Lisäksi hakijoita on arvioitu haastattelutilanteessa sekä heidän aikaisempaa työskentelyään Ruusun kotihoidossa. Kaikkien hakijoiden osalta työssä osaaminen on ollut hyvää. Lopulliseen valintaan on vaikuttanut kokonaisarviointi, jossa suurin merkitys on ollut haastattelulla sekä henkilöstä työtilanteessa saadulla vaikutelmalla.

Örlingin esittämät seikat hänen omasta työkokemuksestaan, tiimityöskentelyn taidoistaan, työskentelystään saama palaute ja opintomenestys ovat tulleet otetuksi huomioon valintapäätöstä tehtäessä. Syrjintäväitettä tukevia seikkoja ei ole ilmennyt. Syytä päätösten kumoamiseen ei siten ole osoitettu.

Päätökset eivät ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen ei ole ylittänyt toimivaltaansa, päätökset eivät ole muutoinkaan lainvastaisia eikä muutakaan syytä päätösten kumoamiseen ole.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hylätä Raija Örlingin tekemän oikaisuvaatimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoÖrling Raija
tiedHeiskanen Mikko
tiedNikkola Helena


Liitteet:

Perla § 41
Liite 1:Raija Örlingin oikaisuvaatimus