Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta2711.01.20122

8996-2011 (064, 343)

Lääkkeelliset kaasut 1.3.2012-31.12.2014

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuu-desta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Lääkkeellisistä kaasuista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.3.2012-31.12.2014. Sopimus esitetään solmittavaksi halvimman tarjouksen jättäneen Oy Woikoski Ab:n kanssa.

Perla § 27

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 2.1.2012:

Peruspalvelulautakunta hyväksyi lääkkeellisten kaasujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 26.10.2011 § 306.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on sosiaali- ja terveystoimen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia lääkkeellisistä kaasuista, niihin liittyvien säiliöiden ja pullojen vuokrauksesta sekä teollisten kaasujen pullojen vuokrauksesta ajalle 1.3.2012–31.12.2014.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana julkaistiin 31.10.2011 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Hankintaan liittyvät kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 22.11.2011 osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä olleella tarjouslomakkeella (liite 1) ja tarjoushinnat tuli ilmoittaa tarjouksen hintaliitteellä (liite 2).

Määräaikaan, 13.12.2011 kello 11.00, mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta toimittajilta: Oy Aga Ab, Linde Healthcare ja Oy Woikoski Ab.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja tuotteille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa arvonlisäverottomina nettohintoina hintaliitteessä edellytetyllä tavalla. Sopimushinta on kiinteä 31.12.2013 asti. Hankinnan arvo / vuosi tarjouspyynnössä ilmoitetuilla arvioiduilla käyttömäärillä on noin 93.000 euroa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten hintavertailu.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Tarjoajan taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoukselle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa mainituin perustein.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tuotteilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten hintavertailu ja tarjousten valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se joka on kokonaishinnaltaan halvin. Tarjouksen hintaliitteellä ilmoitettuja arvioituja käyttömääriä on käytetty tarjousten hintavertailussa.

Tarjousten hintavertailu esitetään oheisella liitteellä.

Liite 1Tarjousten hintavertailu

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Erikoissairaanhoidon palvelut, lääkehuolto, sairaala-apteekkari Tiina Järvinen 4.1.2012:

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitän, että lääkkeellisiä kaasuja koskeva sopimus solmitaan ajalle 1.3.2012–31.12.2014 Oy Woikoski Ab:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Tekninen huolto puoltaa hankintaa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 4.1.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että lääkkeellisiä kaasuja koskeva sopimus solmitaan ajalle 1.3.2012–31.12.2014 Oy Woikoski Ab:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedoksi päätöksen ja muutoksenhakuosoituksen. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tpvHänninen Jarmo
tpvJärvinen Tiina
tiedLindberg Merja
tiedMoisiolinna Maiju
tiedRavea-Unkuri Teija


Liitteet:

Perla § 27
Liite 1:Tarjousten hintavertailu