Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta1911.01.201219

15030-2011 (642)

Kotihoidon Martin lähipalvelualueen tilojen vuokraus

Tiivistelmä: -

Perla § 19

Sosiaali- ja terveystoimi kotihoidon johtaja Anne Rauhala ja vs. palvelupäällikkö Tiina Turja 29.12.2011:

Kotihoitoon luotiin 21 aluetta sosiaali- ja terveystoimen yhdistyessä 2009. Kuluneiden 2,5 vuoden aikana on osoittautunut, että niiden lähipalvelualueiden toiminta, joissa toiminta tapahtuu kahdesta eri toimitilasta käsin, on hankalaa alueen yhteistyön ja esimiestyön toteuttamisen kannalta. Tämä on aiheuttanut tehottomuutta, kun työaikaa kuluu paikasta toiseen liikuttaessa. Lisäksi tilanne on vaikeuttanut tiedonkulkua ja resurssin nopeaa liikuteltavuutta alueella. Erityisesti Martin lähipalvelualue on kärsinyt em. asioista. Martin alueella toisen tiimin työpiste on Kurjenmäessä ja toisen tiimin työpiste on ollut Temppelikadulla. Martin alueella esimerkiksi toisen tiimin sairaanhoitajan työpiste on eri paikassa kuin hänen tiiminsä muu henkilökunta.

Martin lähipalvelualueen työpisteet ovat osoitteessa Kurjenmäenkatu 6, jossa on alueen palveluesimiehen, kahden sairaanhoitajan ja yhden tiimin toimitilat. Ne käsittävät yhteensä 116 m2 ja tilojen vuokra on 1.276 € kuukaudessa. Alueen toisella tiimillä on toimitilat Temppelinkatu 2:ssa, kaksiossa, jossa on 56 m2. Temppelikatu 2:n vuokra on 597,01 €/kk+ vesimaksu 21 €/kk ja sähkö n. 430 €/vuosi. Yhteensä Martin alueen vuokrakustannukset ovat tällä hetkellä siis 1.873,01 € kuukaudessa.

Kotihoidon toiminnan kannalta on tärkeää, että tiimit toimivat keskitetysti ja mahdollisimman keskellä omaa maantieteellistä aluettaan. Palveluesimiehen ja tiimien sairaanhoitajien tulee olla välittömässä yhteydessä muuhun alueen henkilöstöön.

Martin alueelle on etsitty pitkään soveltuvia tiloja. Tilaliikelaitos on nyt esittänyt kotihoidolle vuokrattavaksi tilitoimisto Lehtimäen omistamaa Martinkatu 12 sijaitsevaa 167 m2 huoneistoa. Huoneisto sijaitsee Martin alueen kannalta aivan keskeisellä paikalla. Huoneistossa on oma huone palveluesimiehelle, sairaanhoitajille sekä tiimi- ja sosiaalitilojen lisäksi tila aluepalavereiden pitämistä varten.

Esitämme suuruudeltaan 167 m2 tilojen vuokraamista osoitteesta Martinkatu 12 sijaitsevasta kiinteistöstä 1.2.2012 alkaen. Vuokran suuruus on 1.420 €/kk. Sähkö- ja vesimaksut laskutetaan kulutuksen mukaan. Perusteluna vuokraamiselle on lähipalvelualueen henkilökunnan saaminen samoihin tiloihin, joka edesauttaa alueen tehokasta ja laadukasta toimintaa. Lisäksi yhden tilan vuokraamisella säästetään vuokrakustannuksissa.

Resurssijohtaja Max Lönnqvist puoltaa esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Tilaliikelaitokselle vuokrasopimuksen solmimista kotihoidon tiloja varten osoitteessa Martinkatu 12 olevasta 167 m 2 tilasta 1.2.2012 alkaen. Samalla vanhojen tilojen vuokrasopimukset irtisanotaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos
tiedRauhala Anne
tiedTurja Tiina