Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta2011.01.201220

13458-2011 (120)

Oikaisuvaatimus - Anna Heikelä

Tiivistelmä: -

Perla § 20

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 14.12.2011:

Puheterapeutti Anna Heikelä on tehnyt peruspalvelulautakunnalle sosiaali- ja terveystoimeen 24.11.2011 saapuneen oikaisuvaatimuksen koskien henkilökohtaisen lisän vuosisidonnaista osaa. Oikaisuvaatimus on tehty peruspalvelujohtaja Riitta Liuksan 9.11.2011 § A 240 tekemästä päätöksestä, jonka mukaan Heikelän anomus ko. lisän saamisesta on hylätty. Päätös on lähetetty postitse Heikelälle 21.11.2011 ja oikaisuvaatimus on siten saapunut asetetussa määräajassa.

Liite 1Oikaisuvaatimus liitteineen

Oikaisuvaatimuksen kohteena on se, että Heikelä on toiminut useita vuosia Mynämäen kunnassa lastenhoitajana ja hoitajana. Näitä jaksoja Heikelä ei ole saanut hyväkseen laskettaessa oikeutta vuosisidonnaiseen osaan. Heikelä on lausunut oikaisuvaatimuksessaan, että hän on mm. ”hyötynyt nykyisessä työssään lääkkeisiin ja niiden sivuvaikutuksiin liittyvistä tiedoista ja kuntoutukseen osallistuvien yhteistyötahojen tuntemuksesta”.

KVTES:n II luvun 6 §:n 4 mom. mukaan oikeutta vuosisidonnaiseen osaa laskettaessa otetaan huomioon virka- tai työsuhteessa tehty työ asianomaisessa kunnassa/kuntayhtymässä sekä muun työnantajan palveluksessa ”tehtäviään vastaavalla ammattialalla tai sellaisessa tehtävässä, josta on olennaista hyötyä nykyisessä tehtävässä”. KVTES:n soveltamisohjeiden mukaan olennaisen hyödyn arviointiin sisältyy harkintaa. Olennainen hyöty ratkaistaan tapauskohtaisesti. Samanlaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä.

Henkilöstötoimistosta on oltu yhteydessä kaupungin keskushallinnon henkilöstön vastuualueeseen, jotta tehtävä päätös noudattaisi yhtenäistä linjaa Turun kaupungissa. Henkilöstön vastuualueen näkemyksen mukaan ko. hoitotyö on liian etäällä puheterapeutin tehtävistä, joten asiassa tulee tältä osin tehdä kielteinen päätös. Lisäksi asiaan vaikuttaa se, että Heikelä on valmistunut puheterapeutiksi vasta joitakin vuosia hoitajan tehtävän päättymisen jälkeen.

Em. johdosta katson, että Anna Heikelän oikaisuvaatimus tulee hylätä.

Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen 4.1.2012:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hylätä Anna Heikelän oikaisuvaatimuksen selostusosassa mainituilla perusteilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmHeikelä Anna
tiedPalomäki Maaria


Liitteet:

Perla § 20
Liite 1:Oikaisuvaatimus liitteineen