Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta34614.12.201121

13748-2011 (061)

Telemetrialaitteiston kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Sisätautisairaalan telemetrialaitteiston uusimisen kustannusarvio on n. 70.000 - 100.000 €, esitetään laitteiston kilpailuttamista yhdessä Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Perla § 346

Erikoissairaanhoidon palvelut, sisätautisairaala, vt. ylilääkäri Maaria Seppälä 1.12.2011:

Turun kaupunginsairaalassa hoidetaan turkulaisia sydänpotilaita sekä Sisätautipoliklinikalla että osastoilla. Hoidon porrastuksen mukaisesti kaupunginsairaalan vastuulla on peruserikoissairaanhoitoa vaativien potilaiden ei-kajoavat tutkimukset, akuutti sairaanhoito ja seuranta. Erityisryhmänä ovat sydänleikkauksista toipuvien jatkohoito, tutkimukset ja seuranta. Sydänsairaudet ovat väestössä yleisiä ja nämä potilaat ovat suurin yksittäinen potilasryhmä yksikössämme.

Sydänpotilaiden hoito on pyritty keskittämään osastolle 22. Osastolla on ollut käytössä jo vuosia telemetrialaitteisto, jolla pystytään seuraaman potilaan sydämen toimintaa ympärivuorokautisesti myös liikkuvilla potilailla. Lisäksi laitteiston avulla voidaan seurata myös muilla osastolla olevien potilaiden sydämen toimintaa etäseurantana. Sydämen rytmin seuranta on välttämätön diagnostisen apuväline myös erilaisten tajuttomuuskohtausten ja kaatuilun selvittelyssä.

TYKS in ja TKS:n yhteistyö ja hoidonporrastus on sydänpotilaiden kohdalla toiminut hyvin ja Sote-strategian mukaisesti eikä suunnitteilla ole muutoksia. Nykyiset resurssit ja tutkimusvälineistö ovat välttämättömiä tämän toiminnan ylläpitämiseksi.

Laitteisto

Kaupunginsairaalassa on rakennettuna ns. telemetriaverkko, joka kattaa kaikki rakennus 1.ssa olevat osastot. Tulosten rekisteröinti ja analysointi tapahtuu osasto 22:lla olevassa valvontakeskuksessa. Laitteistoon kuuluu Valvontakeskus, sekä lähettimet, verkko ja monitorit eri osastoilla. Laitteisto on Philipsin rakentama ja kyseinen toimittaja on myös ylläpitänyt ja päivittänyt ohjelmaa sekä huoltanut laitteiston.

Perustelu

Nykyinen telemetrialaitteisto on vanha eikä Philips pysty enää takaamaan sen toimintakuntoa tai päivityksiä. Myöskään varaosia tähän vanhaan laitteistoon ei enää pystytä toimittamaan. Nykyinen sopimus loppuu 31.12.11.

V. 2012 aikana on välttämätöntä uusia vanhentunut telemetrialaitteisto ja samassa yhteydessä on tarkoituksenmukaista laajentaa verkon kattavuutta geriatriseen arviointiyksikköön (rakennus 1G).

Laitteiston uusimisessa on mahdollista käyttää myös osittain jo nyt rakennettua telemetriaverkkoa. Kustannusarvio on n. 70.000 - 100.000 €. Rahoitustapa on leasing-rahoitus. Alustavasti sovittu, että vanhusten terveyspalvelut voi osallistua kustannuksiin verkon rakentamisen osalta. Hankinta on huomioitu talousarvioesityksessä 2012.

Esitän, että telemetrialaitteiston kilpailutus käynnistetään yhdessä Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 7.12.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn mukaan, että telemetrialaitteiston kilpailutus käynnistetään yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLindberg Merja
tiedLönnqvist Max
tpvSeppälä Maaria