Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 319 16.11.2011 13

12643-2011 (114)

Vakanssimuutoksia sosiaali- ja terveystoimessa

Tiivistelmä: -

Perla § 319

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 3.11.2011:

Sosiaali- ja terveystoimen kuluvan vuoden henkilöstösuunnitelmaan sisältyy eräitä vakanssimuutosesityksiä, joista ei aiheudu merkittäviä kustannuksia, ei synny lainkaan kustannuksia tai kustannusvaikutus on negatiivinen. Näistä esityksistä osan peruspalvelulautakunta käsitteli kokouksessaan 5.10.2011 § 280. Liitteeseen 1 on koottu loput esitykset. Näillä esityksillä ei ole vaikutusta työvoiman määrään. Niiden kustannusvaikutus sosiaali- ja terveystoimelle vuositasolla on yhteensä 24.960 €.

Erikoissairaanhoito/ tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen:

Avokuntoutusosastolla A 8 on avoinna osastonhoitajan vakanssi. Osastolla toteutettujen tehtävien muutosten johdosta vakanssin tehtävät ovat nyt apulaisosastonhoitajan tehtäviä ja tästä syystä nimikemuutos on perusteltu.  Esityksen kustannusvaikutus vuositasolla on negatiivinen (- 792 €).

Erikoissairaanhoidossa eri osastoilla on avoinna mielisairaanhoitajan vakansseja, joista seitsemän esitetään muutettavaksi sairaanhoitajan vakansseiksi (vaihtoehtoisin nimikkein).  Esityksiä perustellaan sillä, että työn vaativuus osastoilla on lisääntynyt. Mielisairaanhoitajia ei enää valmistu ja psykiatrian avohoitosuuntaus edellyttää itsenäiseen hoitotyöhön kykenevien sairaanhoitajien osuuden lisäämistä. Esityksen kustannusvaikutus on vuositasolla 3.080 €/vakanssimuutos eli yhteensä 21.560 €. 

Yksi avoinna oleva mielisairaanhoitajan vakanssi esitetään muutettavaksi toimintaterapeutin vakanssiksi. Psykiatrisessa kuntouttavassa hoidossa toimintaterapeuttien tarve on lisääntynyt. Tämän esityksen kustannusvaikutus vuositasolla on 4.192 €.

Vanhuspalvelut/ tulosaluejohtaja Sari Ahonen:

Peruspalvelulautakunta esitti kaupunginhallituksen hallintojaostolle 15.6.2011 § 199 useiden hoitaja -nimikkeellä olevien vakanssien muuttamista lähihoitajaksi. Esityksiä perusteltiin sillä, että hoitaja -nimikettä vierastetaan ja vakanssien hoitajilla on lähihoitajan pätevyys. Hallintojaosto päätti toteuttaa muutokset 22.8.2011 § 177. Kotihoidossa on lisäksi kaksi hoitajan vakanssia, jotka tulisi em. syistä johtuen muuttaa lähihoitaja -nimikkeeksi. Esityksillä ei ole kustannusvaikutuksia.

Liite 1 Esitykset vakanssimuutoksista

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle liitteessä 1 mainittujen vakanssimuutosten toteuttamista liitteen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Perla § 319
Liite 1:Esitykset vakanssimuutoksista