Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 316 16.11.2011 10

9972-2011 (642)

Kotihoidon uuden lähipalvelualueen tilojen vuokraus

Tiivistelmä:

Kotihoidon toiminnan laajentumisen yhteydessä on tarkoituksenmukaista muuttaa kolmen tiimin alueita kahden tiimin alueiksi. Asia on ollut esillä kotihoidon tiekarttaa esiteltäessä. Lisäksi kaupunginhallituksen hallintojaosto on 21.6.2011 § 10 perustanut uusia alueita varten palveluesimiehen virkoja. Kiireisimpänä uutena alueena muodostetaan Linnan kotihoito, joka tarvitsee toiminnalleen tilat. Tiloja esitetään vuokrattavaksi osoitteesta Linnankatu 39.

Perla § 316

Sosiaali- ja terveystoimi, tulosaluejohtaja Sari Ahonen, kotihoidon johtaja Anne Rauhala, palvelupäällikkö Helena Nikkola 4.11.2011:

Kotihoitoon luotiin 21 aluetta sosiaali- ja terveystoimen yhdistyessä 2009. Kuluneiden 2,5 vuoden aikana on erityisesti kolmen tiimin alueiden toiminta osoittautunut hankalaksi suuren työntekijämäärän, liian suurten alueellisten kokonaisuuksien ja laajan esimiesvastuun osalta. Tämä on aiheuttanut tehottomuutta ja työviihtyvyyden alentumista. Erityisesti laaja Portsan lähipalvelualue on kärsinyt em. asioista. Portsan kotihoidon alue on ulottunut Iso-Heikkilästä Aurajoelle asti. Alueella on työskennellyt yhden esimiehen alaisuudessa 36 työntekijää. Nyt Portsan ja Ruusun kotihoidon lähipalvelualueista erotetaan osia, joista muodostetaan uusi kahden tiimin kotihoidon Linnan lähipalvelualue.

Kotihoidon toiminnan kannalta on tärkeää, että tiimit toimivat keskitetysti ja mahdollisimman keskellä omaa maantieteellistä aluettaan. Kotihoidon Linnan lähipalvelualueelle tarvitaan toimitila, jossa työsuojelulliset näkökohdat on otettu huomioon. Palveluesimies ja sairaanhoitajat tarvitsevat rauhallisemman työympäristön, mutta ovat kuitenkin välittömässä yhteydessä muuhun alueen henkilöstöön. Sosiaalitilan lisäksi tarvitaan palaveritila, jossa voidaan pitää mm. tiimipalaverit, työhön perehdytys ja oppilaanohjaukset.

Uudelle alueelle on etsitty pitkään soveltuvia tiloja. Tilaliikelaitos on nyt esittänyt kotihoidolle vuokrattavaksi kaupungin omasta kiinteistöstä tilaa osoitteessa Linnankatu 39. Tilat ovat kotihoidon työntekijöiden kannalta helposti saavutettavissa, koska ne sijaitsevat katutasossa.

Esitämme suuruudeltaan 300 m2.tilojen vuokraamista osoitteesta Linnankatu 39 sijaitsevasta kiinteistöstä 1.1.2012 alkaen. Vuokran suuruus on 11 €/m2.

Resurssijohtaja Max Lönnqvist puoltaa esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Tilaliikelaitokselle vuokrasopimuksen solmimista kotihoidon tiloja varten osoitteessa Linnankatu 39 olevasta 300 m2 tilasta 1.1.2012 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos