TURUN KAUPUNKI

YT-KOKOUKSEN MUISTIO

Sosiaali- ja terveystoimi / sosiaalityön tulosalue

 

Toimisto/työpaikka

Nuorten vastaanottokoti

Kokousaika

10.10.2011 klo 13.00-14.20.

Kokouspaikka

Nuorten vastaanottokoti, Paaskunnankatu 10, 20540 Turku

Osallistujat

Vs. tulosaluejohtaja Tarja Salonius, vs. toimistopäällikkö Marja Sarmasto, JHL:n luottamusmies Markku Oksanen, TNJ/Superin pääluottamusmies Eeva Pyökäri, Juko:n pääluottamusmies Paula Johansson, JHL:n pääluottamusmies Maarit Salminen, Jyty Ry:n pääluottamusmies Tapsa Ruusunen sekä Nuorten vastaanottokodista ohjaaja Anni Rantanen, ohjaaja Terhi Karainen, ohjaaja Kristiina Hotanen, ohjaaja Matti Kallela, vastaava kokki Sari Sarri, yöhoitaja Timo Kantosola, ohjaaja Elina Hakala, ohjaaja Markus Pyykönen sekä johtaja Riikka Leino.

 

Poissaolijat

yöhoitaja Mikael Malmberg ja laitosapulainen Terttu Rautio-Kuusisto.

 

Pykälät

1§ Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kokous todettu lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

2§ Kokouksen sihteerin valinta

Sihteeriksi valittiin Matti Kallela.

3§ Kahden pöytäkirjan tarkastajan valinta

Valittiin Sari Sarri ja Elina Hakala.

4§ Nuorten vastaanottokodin suunniteltu uusi toimintamalli, kun sen toiminta vastaanottokotina loppuu

* Nuorten vastaanottokodin nykyinen toiminta lopetetaan vaiheittain. Avohuollon sijoitukset on jo lopetettu. Kiireellisiä sijoituksia otetaan 23.10.2011 saakka. Sen jälkeen Mäntymäen Perhekeskus huolehtii vastaanotosta.

 

* Uusi toimintamalli tarkoitus ottaa käyttöön 1.1.2012.

 

* Ei ole olemassa valmista mallia. Se on kehittyvä prosessi työryhmän omana kehittelytyönä. Johtoajatuksena on kotiinpäin toiminta!

 

* Toimitila säilyy.

 

* Vähintään kuusi ohjaajaa ja johtaja jää nykyisiin toimitiloihin.

 

* Viisi uutta perheohjaajaa tarkoitus sijoittaa samaan yksikköön. Heidän kohderyhmänsä olisivat pienemmät lapset ja jo olemassa olevien ohjaajien kohderyhmänä olisivat nuoret.

 

* Marraskuun v. 2011 aikana järjestetään jokaiselle työntekijälle henkilökohtaiset yt-neuvottelut. Kaikilla on mahdollisuus siirtyä kaupungin sisällä toiseen yksikköön. Palkan tulee olla vähintään sama kuin nykyisessä työssä!

 

* Vuoden 2012 talousarvio on jo tehty vanhan toiminnan pohjalta. Sen pohjalta käynnistetään uutta toimintaa. Sen tiimoilta tuli keskusteluun mm. ohjaajien liikkuminen. Oman auton käyttöä ei edellytetä. Saa käyttää. Muutoin liikkuminen bussilla, polkupyörällä tai kävellen. Voisiko hankkia taksikortteja perheohjaajien käyttöön..?

 

 

* Työskentely tapahtuu työparityöskentelynä.

 

* Asia menee peruspalvelulautakunnan käsittelyyn 26.10.2011. Asian siellä esittelevät lautakunnalle palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen ja peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa.

 

* Vastaanottokodin johtaja Riikka Leino kertasi luottamusmiehellekin kuultavaksi viimeisen vuoden tapahtumia suhteessa vastaanottokodin tulevaisuudennäkymiin. Turbulenssi on ollut suuri. Pitkäaikaissijoituspaikan kaavailusta on nyt päädytty ympärivuorokautisen toiminnan alasajoon ja eräänlaisen avohuollollisen perhetoimintakeskuksen perustamiseen.

 

* Tulevalle perhetoimintakeskukselle ei ole vielä nimeä. Työryhmälle annettiin vapaat kädet keksiä jokin osuva ja hyvä nimi.

 

* Panostusta koulutukseen siirtymävaiheessa vaadittiin / pyydettiin.

 

* Effica-oikeudet ohjaajille laajemmiksi! Ohjaajien tulee esimerkiksi nähdä avohuollon sosiaalityöntekijöiden kirjaukset.

 

* Konsultaatiota on saatava ohjaajille.

 

* Jälkihuollon yksikkö siirtyy mahdollisesti samoihin tiloihin?

 

5§ Muut mahdolliset asiat

*Muita asioita ei tullut esille.

 

 

 

Puheenjohtaja                  Sihteeri

Tarja Salonius Matti Kallela

 

 

Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjantarkastaja

Sari Sarri Elina Hakala