Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 273 05.10.2011 7

5290-2011 (041)

Vuoden 2012 talousarvioehdotuksen työvoiman käyttöä koskevat suunnitelmat sekä tarkennus taloussuunnitelmakaudelle 2012 - 2015

Tiivistelmä: -

Perla § 273

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki ja resurssijohtaja Max Lönnqvist 28.9.2011:

Peruspalvelulautakunta käsitteli kokouksessaan 13.9.2011 § 256 vuoden 2012 talousarvioehdotuksen työvoiman käyttöä koskevat suunnitelmat.

Talousarvion valmistelua koskevien ohjeiden mukaan hallintokuntien tulee liittää vuoden 2012 talousarvioehdotukseen työvoiman käyttöä koskevat suunnitelmat. Suunnitelmat tulee laatia lomakepohjille, jotka sisältävät työvoiman käyttöä/ henkilöstömenoja lisäävät toimenpiteet, työvoiman käyttöä/ henkilöstömenoja vähentävät toimenpiteet sekä yhteenvedon suunnitelmasta.

Sosiaali- ja terveystoimen tulosalueiden/ vastuualueiden henkilöstön käyttöä koskevat suunnitelmat on koottu lomakepohjille. Henkilöstön käyttöä koskevien suunnitelmien valmistelussa on lähdetty siitä, että suunnitelmien toteuttamiseksi tarkoitetut määrärahat on varattu vuoden 2012 talousarvioon.

Suunnitelmia tullaan tarkentamaan/ tarkistamaan vielä sen jälkeen, kun lopullinen talousarvio on valtuustossa hyväksytty. Kuten aiempinakin vuosina, jokaisen yksittäisen vakanssin perustamista/ lakkauttamista/ muuttamista koskeva esitys tuodaan vielä lautakunnan käsiteltäväksi.

Lomakkeelle ei merkitty työvoiman käyttöä eikä muita työvoimaa kuvaavia mittareita ajalle 2013 – 2015, joten asia on siltä osin käsiteltävä peruspalvelulautakunnassa.

Sosiaali- ja terveysviraston näkemyksen mukaan työvoiman käyttö taloussuunnitelmakaudella 2012 – 2015 tulee olemaan seuraavanlainen:

Liite 1Työvoiman käyttö

Hoito- ja hoiva-alan työvoiman tarve kasvaa edelleen ja suunnitelmassa hallintokuntatason työvoiman kasvuksi on arvioitu 25 htv/vuosi. Käytännössä tarve on suurempi, joten toimintoja on tehostettava ja pohdittava tehtävien toteutusvaihtoehtoja. Vuoden 2012 pienempi luku johtuu päivystyksen siirrosta ensihoidon- ja päivystyksen liikelaitokseen.

Eläkkeellelähtöennuste perustuu ennusteeseen, jossa on mukana vain ennuste vanhuuseläkkeelle lähtevistä. Tämänkin luvun ennustaminen on hankalaa nykyisin voimassa olevasta joustavasta eläkeiästä johtuen.

Sairauspoissaoloprosentin ja varhemaksujen osalta ennusteiden laskeva suuntaus perustuu siihen, että sairauspoissaolojen käsittelyyn on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Mm. kuluvan syksyn aikana vanhuspalvelut, jossa on muita tulosalueita suurempi sairauspoissaoloprosentti, toimii pilottina kaupungin hankkeessa rakentaa toimiva työkyvyn hallintamalli. Myös varhemaksuihin on kiinnitetty viime vuosina huomiota sosiaali- ja terveystoimessa. Tässä tarkoituksessa on panostettu uudelleensijoitustoimintaan ja lisätty esimiesten ohjausta ja neuvontaa tässä asiassa ja muissa työkyky- ja työhyvinvointia tukevissa toimissa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 28.9.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hyväksyä työvoiman käyttöä koskevan suunnitelman ajalle 2012 – 2015 ohjeellisena noudatettavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKujanpää Anne


Liitteet:

Perla § 273
Liite 1:Työvoiman käyttö