Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 280 05.10.2011 14

10996-2011 (111)

Vakanssimuutoksia sosiaali- ja terveystoimessa

Tiivistelmä: -

Perla § 280

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 26.9.2011:

Peruspalvelulautakunta käsitteli kokouksessaan 18.5.2011 § 164 sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2011 henkilöstösuunnitelmaan sisältyviä esityksiä uusien vakanssien perustamisesta ja eräitä vakanssimuutoksia. Näistä esityksistä hallintojaosto on tehnyt päätökset muilta osin paitsi perusterveydenhuollon osalta.

Kuluvan vuoden henkilöstösuunnitelmaan sisältyy edellä mainittujen lisäksi eräitä muutostarpeita, joista ei aiheudu merkittäviä kustannuksia, ei synny lainkaan kustannuksia tai kustannusvaikutus on negatiivinen. Liitteeseen 1 on koottu esitykset tällaisista vakanssimuutoksista.

Resurssien hallinta/ Henkilöstötoimisto/ päiväkodinjohtajan vakanssin muuttaminen henkilöstösuunnittelijaksi

Henkilöstötoimistoon syksyllä 2009 siirretyn päiväkodinjohtajan vakanssin nimike esitetään muutettavaksi henkilöstösuunnittelijaksi. Samalla esitetään vakanssin kelpoisuusvaatimuksen muuttamista ja tehtäväkohtaista palkan tarkistamista. Vakanssi on 12.5.2011 henkilöstöjohtajan päätöksellä 1.6.2011 lukien ollut hinnoittelematon.

Ko. vakanssin haltijan tehtävät ovat henkilöstön uudelleensijoitustoiminnan koordinointi sekä esimiesten ohjaus ja neuvonta töihin liittyvissä uudelleenjärjestelyissä. Uudelleensijoitusasioiden hoitamiseen tulee panostaa, koska VARHE- maksut uhkaavat nousta. Vuonna 2005 toteutetulla eläkemaksujärjestelmän muutoksella erityisesti suurten kaupunkien maksuosuusprosenttia nostettiin, mikä on omiaan nostamaan näitä kustannuksia.

Sosiaalityö/ lastenkodit/ hoitajan toimen muuttaminen ohjaajaksi, lastenhoitajan toimen muuttaminen yöhoitajaksi ja kymmenen hoitajan vakanssin muuttaminen lastenhoitajaksi

Lastenkodissa on tullut avoimeksi yksi hoitajan ja yksi lastenhoitajan toimi. Hoitajan toimi esitetään muutettavaksi opistotasoiseksi ohjaajan toimeksi (henkilöstörakenteen muuttamiseksi). Lastenhoitajan toimi esitetään muutettavaksi yöhoitajaksi, koska vakanssia tarvitaan pelkästään yötyöhön (1.3.2011 lukien).

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 22.8.2011 § 177 peruspalvelulautakunnan esityksestä, että sosiaali- ja terveystoimen 33 hoitajan tointa muutetaan lähihoitajan toimeksi. Päätöksellä yhtenäistettiin käytössä olevia nimikkeitä ja kelpoisuusvaatimuksia. Päätös ei koskenut lastenkotien hoitajia. Lastenkodeissa toisen asteen koulutusta edellyttävien tehtävien nimikkeenä tällä hetkellä käytössä on lastenhoitaja ja hoitaja. Lastenhoitajat kuuluvat palkkahinnoittelukohtaan 03HOI040 ja hoitajat kohtaan 04SOS06A. Käytännössä hoitajat tekevät samaa työtä kuin lastenhoitajat, jolloin vakanssien hoitajien palkkauksessa ei pitäisi olla eroa. Tarkoituksena oli poistaa palkkausero 1.5.2011 toteutetulla järjestelyerällä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Tästä syystä nyt esitetään, että hoitaja -nimikkeestä luovutaan lastenkodeissa ja samalla palkkaero poistetaan.

Perusterveydenhuolto/ kahden sairaanhoitajan toimen perustaminen ja kahden perushoitajan toimen lakkauttaminen

Keskusta 2 ja Mäntymäki 3 terveysasemilla on avoinna perushoitajan toimi. Perusterveydenhuollon kehittämishankkeen mukaiseen terveyshyötymallin toteuttamiseen tarvitaan sairaanhoitajan toimet. Nyt esitetään, että perustetaan kaksi sairaanhoitajan tointa ja samalla lakkautetaan avoimeksi tulleet perushoitajan toimet.

Keskitetyn tekstinkäsittelyn avoinna oleva kanslistin vakanssi esitetään muutettavaksi tekstinkäsittelijän vakanssiksi. Keskusta 1 terveysaseman laitosapulaisen vakanssin nimikkeeksi esitetään välinehuoltaja. Perusteluina molemmissa on se, että nykyinen nimike ei vastaa vakanssin tehtäviä.

Vanhuspalvelut/ kahden hoitajan toimen muuttaminen lähihoitajaksi

Kurjenmäen kotihoidossa ja Mäntyrinteen vanhainkodissa on tullut avoimeksi hoitajan toimet. Kaupunginhallituksen hallintojaoston 22.8.2011 § 177 tekemän päätöksen mukaisesti nimikkeistön yhtenäistämiseksi esitetään, että hoitajan toimet muutettaisiin lähihoitajan toimiksi. Samalla esitetään, että toisen hoitajan vakanssin, 352277, uusi palkkahinnoittelukohta on 03HOI040.

Työterveyshuolto/ tekstinkäsittelijän toimen muuttaminen toimistovirkailijan toimeksi

Esitystä nimikemuutoksen toteuttamisesta perustellaan sillä, että uusi nimike kuvaa paremmin vakanssin tehtäviä. Kelpoisuusvaatimusta esitetään muutettavaksi samalla nykyistä laaja-alaisemmaksi.

Esitysten nettokustannusvaikutukset vuositasolla ovat yhteensä 15.756 €.

Liite 1Esitykset vakanssimuutoksista

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle liitteessä 1 mainittujen vakanssimuutosten toteuttamista 1.11.2011 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Perla § 280
Liite 1:Esitykset vakanssimuutoksista