Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 260 13.09.2011 10

2044-2011 (652, 642)

Itäharjun toimintakeskuksen tilat

Tiivistelmä: -

Perla § 260

Kuntoutumispalvelut, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski 24.8.2011:

Itäharjun toimintakeskus muutti keväällä pois Vanha Littoistentie 12 tiloista mm. kosteusvaurioiden takia. Peruspalvelulautakunnan päätöksellä 1.3.2011 § 66 väistötiloiksi vuokrattiin Pormestarinkatu 12 (entinen Lausteen nuorisotalo) vapautuneet tilat yhteensä 429 m2. Samasta kiinteistöstä on vapautumassa vuodenvaihteessa toisen puolen 275 m2 tilat.

Itäharjun toimintakeskuksessa järjestetään työtoimintaa noin 80 kehitysvammaiselle asiakkaalle seitsemässä ryhmässä. Tällä hetkellä noin puolet asiakkaista käy työtoiminnassa Pormestarinkadun tiloissa ja noin puolet on sijoitettuna väliaikaisesti muihin toimipisteisiin. Osa kalusteista ja muista tarvikkeista on säilytyksessä muissa tiloissa. Jotta toiminta voidaan palauttaa normaaliin tilanteeseen, tarvitsee Itäharjun toimintakeskus yhtenäiset tilat.

Pormestarinkatu 12 tilat soveltuvat hyvin toimintakeskuksen toimintaan. Tilat jakaantuvat kahteen selkeästi erotettavaan osaan, jolloin työtiloja voidaan jakaa asiakkaiden toimintakyvyn mukaan pienempiin osiin. Henkilökunta pystyy liikkumaan tiloissa joustavasti tarpeen mukaan. Tilat ovat yhdessä tasossa ja esteettömät, talossa on valmiina useampia inva-wc:tä ja taloon kuuluu iso piha-alue, jota hyödynnetään ulkoiluun, liikuntaan ja uudenlaisen ulkotyöryhmän työllistämiseen. Talossa on yksi iso keittiö, jota voidaan käyttää jakelukeittiönä ruokailujen yhteydessä sekä kaksi pienkeittiötä, joita tarvitaan opetuskeittiötoimintaan. Talon edessä sijaitsee linja-autopysäkki, jolloin linja-autoa käyttävien asiakkaiden on helppo tulla toimintakeskukseen.

Itäharjun toimintakeskuksessa oli viimeisenä toimintavuotena käytössä 758 m2 sekä lisäksi tulevien ja lähtevien tuotteiden säilytystiloja ja varastotilaa. Pormestarinkadulla on vuodenvaihteessa vapaita tiloja yhteensä 704 m2. Lisäksi kiinteistöön kuuluu talonmiehen asunto, jossa on 68 m2. Myös tämä tila tarvitaan toimintakeskuksen käyttöön. Asunnossa on 6 kuukauden irtisanomisaika ja tilaan tarvitaan käyttötarkoitusmuutos sekä korjaustöitä.

Kun kaikki Pormestarinkatu 12 tilat saadaan toimintakeskuksen käyttöön, on tiloja yhteensä 772 m2. Vuokra on tällä hetkellä 10,54 €/m2. Vapautuvien tilojen mahdolliset, lähinnä pintaremonttiin liittyvät tarpeet kartoitetaan syksyn aikana. Tilojen sisäilmasto- ja kosteustekninen kuntotutkimus on tehty 12/2010. Kuntotutkimuksen lähiaikojen ja pitkän aikavälin toimenpiteiden toteuttaminen täytyy myös selvittää Tilaliikelaitoksen kanssa.

Esitämme Pormestarinkatu 12 vapautuvien tilojen (275 m2) vuokraamista 1.2.2012 alkaen Itäharjun toimintakeskuksen työtoiminnan käyttöön. Lisäksi esitämme vapautuvan asunnon vuokraamista (68 m2) välittömästi, kun tilat on saatu korjattua, todennäköisesti kesällä 2012.

Resurssijohtaja Max Lönnqvist 8.9.2011:

Pormestarinkatu 12 tilojen (275 m2) vuokraaminen toimintakeskuksen käyttöön 1.2.2012 alkaen on perusteltua esityksessä mainituin perustein. Tästä aiheutuva kustannus vuodelle 2012 on noin 31.850 €. Talonmiehen asunnon osalta on Tilaliikelaitoksen kanssa jatkettava selvitystyötä, koska tila vaatii perusteellisen korjauksen ja käyttötarkoituksen muutoksen. Muutostöihin vaaditaan myös rakennuslupa. Kiinteistölle on myös eduksi, jos joku asuu vakituisesti ko. osoitteessa ja se vähentää esim. ilkivallan mahdollisuutta ja siksi on harkittava onko asunto aivan välttämätön toiminnan kannalta.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 8.9.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Tilaliikelaitokselle, että toimintakeskuksen käyttöön vuokrataan 275 m2 1.2.2012 alkaen osoitteesta Pormestarinkatu 12.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos
tiedJuvonen Jukka
tiedKiiski Kaisa