Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta20415.06.20111

7602-2011 (065)

Vanhustenhoidon kesäajan toiminnan turvaaminen hankkimalla tarvittaessa tilapäisiä asumispalvelujen/terveyskeskusvuodeosastotasoisia lisäpaikkoja

Tiivistelmä:

Kesäajan toiminnan turvaamiseksi niin sairaalassa, vanhuspalveluissa kuin päivystyksessä, on selvitetty mahdollisten tilapäisten lisäpaikkojen saatavuutta niin tehostetun palveluasumisen kuin terveyskeskusvuodeosaston osalta. Lisäpaikkoja hankitaan vain tarvittaessa kesä-, heinä- ja elokuussa ja maksimissaan kolmen kuukauden ajaksi.

Perla § 204

Palvelujohtaja Seija Arve 6.6.2011:

Sosiaali- ja terveystoimen kesäajan toimintaa kartoittava työryhmä piti kokouksen 31.5. 2011. Kokouksessa päätettiin kartoittaa akuutin terveyskeskustasoisten hoitopaikkojen ja vanhustenhoidon tilapäiseen tarpeeseen käytettävissä olevat mahdolliset asumispalvelupaikat nykyisten palvelutuottajien piirissä sekä ympäristökuntien terveyskeskusten mahdollisuudet tarjota tarvittaessa terveyskeskustasoisia vuodeosastopaikkoja. Kartoituksen perusteella tämä sekä helpottaa jonotilannetta että ehkäisee yliopistosairaalatasoisten paikkojen tarpeetonta käyttöä.

Kartoituksen perusteella tilanne vapaiden asumispalvelupaikkojen osalta oli, että n. 10 paikkaa oli tarjolla yhteydenottohetkellä, mutta tilanteet vaihtelevat palvelujen tuottajilla lähes päivittäin. Terveyskeskuksista vain perusturvakuntayhtymä Akseli ja sen tk-vuodeosastot  Mynämäki/ Masku voivat  kesäaikana tarjota yksittäisiä  terveyskeskusvuodeosastotasoisia paikkoja, mutta tilanne tulee aina tarkistaa.

Arvioitu kustannus 10 tehostetun palveluasumispaikan ostoiksi kolmeksi kuukaudeksi sekä 5 tk-vuodeosastopaikan ostoksi yhteensä  yhden kuukauden ajaksi on n. 165.000 €.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 6.6.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta myöntää sosiaali- ja terveystoimelle oikeuden jonotilanteiden niin vaatiessa ostaa tilapäisesti ja tarpeen mukaan sekä tehostetun palveluasumisen paikkoja nykyisiltä sopimuspalvelujen tuottajilta enintään kolmen kuukauden ajaksi sekä yksittäisiä akuutteja tk -vuodeosastotasoisia paikkoja tarpeen mukaan perusturvakuntayhtymä  Akselista. Kustannusarvio ko paikkojen ostoille on yhteensä n. 165.000 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvArve Seija