Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta20815.06.20112

7413-2011 (065, 315)

Pansio-Pernon terveysasemapalveluiden kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Peruspalvelulautakunta valtuutti 27.10.2010 perusterveydenhuollon kehittämissuunnitelman käsittelyn yhteydessä sosiaali- ja terveysviraston valmistelemaan Pansion ja sen lähialueen asukkaiden terveysasemapalvelujen kilpailutusta. Esitetään Pansio-Pernon terveysasemapalveluiden kilpailuttamista neuvottelumenettelyllä niin, että sopimuskaudeksi esitetään alustavasti 1.1.2012-31.12.2015, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2016-31.12.2016 (optio).

Perla § 208

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelujohtaja Maisa Kuusela ja hallintojohtaja Antti Perälä 6.6.2011:

Peruspalvelulautakunta valtuutti 27.10.2010 perusterveydenhuollon kehittämissuunnitelman käsittelyn yhteydessä sosiaali- ja terveysviraston valmistelemaan Pansion ja sen lähialueen asukkaiden terveysasemapalvelujen kilpailutusta. Valmistelussa oli huomioitava erityisesti kilpailutettavan aseman itsenäisyys, palveluiden saatavuus, asukkaiden tasapuolinen kohtelu sekä se, että tuotettavan palvelun tulee olla laadultaan ja kustannustehokkuudeltaan vähintään kaupungin tuottaman palvelun tasoista.

Ulkoistamisen perusteena on erilaisten tuotanto- ja toimintatapojen kokeilu ja niiden vertailu eri terveysasemilla. Asemien palvelukokonaisuuksien on perustuttava väestön tarpeisiin.

1.5.2011 voimaantullut terveydenhoitolaki mahdollisti kaupunkilaisille vapauden valita oman terveysasemansa. Tällä hetkellä Pansio-Pernon terveysaseman väestö on noin 5800 asukasta.

Terveysasemapalveluiden kilpailutus on tarkoitus toteuttaa neuvottelumenettelyllä. Neuvottelumenettelyssä hankintayksikkö laatii ennen hankintamenettelyn aloittamista kuvauksen hankinnan tavoitteista ja pääasiallisesta sisällöstä. Tarkoituksena on kuvata hankintaa yleisellä tasolla, jotta tarjoajat saavat riittävän tiedon hankinnan kohteesta ja voivat sen perusteella harkita, haluavatko he osallistua tarjouskilpailuun. Hankintayksikkö voi esimerkiksi asettaa tarjoajille taloudelliseen ja tekniseen suorituskykyyn tai muihin ominaisuuksiin liittyviä soveltuvuusvaatimuksia ja käyttää tällaisia tekijöitä tarjoajien määrän vähentämisessä.

Liite 1Kaavio hankintamenettelyn kulusta

Sopimuskaudeksi esitetään alustavasti1.1.2012–31.12.2015, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2016–31.12.2016 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2012 ja palveluja tulee olla saatavilla ympärivuotisesti. Palvelun hinta perustuu väestön kokoon ja profiiliin ja se tarkistetaan vuosittain. Hankinnan arvo vuositasolla on noin 500.000 - 700.000 euroa.

Esitys ensimmäiselle neuvottelukierrokselle valituista palveluntuottajista tuodaan peruspalvelulautakunnalle syyskuussa. Jatkoneuvottelujen kesto riippuu neuvottelukierrokselle hyväksyttyjen palveluntuottajien määrästä ja neuvottelujen etenemisestä. Neuvottelukierroksen jälkeen jatkoon valituille toimittajille lähetetään lopullinen tarjouspyyntö. Näiden tarjousten perusteella peruspalvelulautakunta valitsee lopullisen palvelun toimittajan. Tarvittaessa käydään tarkentavia neuvotteluja ennen lopullista päätöstä.

Lopullinen valintapäätös tullaan tekemään kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella.

Esitämme, että Pansio-Pernon terveysaseman kilpailutus käynnistetään ja kilpailutus toteutetaan neuvottelumenettelyllä. Liitteenä on kuvaus hankittavasta palvelusta sekä vähimmäisvaatimukset ja perusteet millä tavoin neuvottelumenettely toteutetaan.

Oheismateriaali 1Palvelukuvaus

Oheismateriaali 2Neuvottelumenettelyn kriteerit

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 13.6.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että Pansio-Pernon terveysasemapalveluiden kilpailutus ajalle 1.1.2012 – 31.12.2015 (tavoite) yhden vuoden optiolla käynnistetään neuvottelumenettelyllä yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

PäätösPeruspalvelulautakunta palautti asian Rosenlöfin ehdotuksesta Lähteenmäen kannattamana.

Jakelu

palKuusela Maisa
palPerälä Antti


Liitteet:

Perla § 208
Liite 1:Kaavio hankintamenettelyn kulusta