Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta19915.06.201119

6160-2011 (114)

Hoitaja -nimikettä koskevia nimikemuutoksia sosiaali- ja terveystoimessa

Tiivistelmä: -

Perla § 199

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 13.5.2011:

Sosiaali- ja terveystoimessa on useita täytettyjä ja avoinna olevia hoitajan vakansseja eri perusyksiköissä. Vakanssit on perustettu 1990 -luvulla ja 2000 -luvun alkupuolella. Ko. nimikkeen käyttö perustuu 1990 -luvulla toteutettuun koulutusuudistukseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä annettujen kelpoisuusvaatimuksia koskevien lakien ja asetusten muutoksiin. Kunnallinen työmarkkinalaitos suositteli tuolloin hoitaja -nimikkeen käyttöönottoa niissä tehtävissä, joiden hoitajalla ei ollut lähihoitajan kelpoisuutta.

Kelpoisuusvaatimuksena sosiaali- ja terveydenhuollon hoitajan tehtäviin on yleensä ”tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto taikka aikaisempi kouluasteinen koulutus”. Kelpoisuusvaatimus on siten sama kuin lähihoitaja -nimikkeellä olevassa vakanssissa, jonka kelpoisuusvaatimus määräytyy sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (272/05) ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) ja asetuksen (564/94) mukaan.

Hoitaja -nimikkeen käyttämistä kuitenkin vierastetaan, koska nimike ei kerro mitään vakanssin haltijan koulutuksesta. Hoitaja -nimikkeellä olevissa vakansseissa on tällä hetkellä useita lähihoitajan/ perushoitajan koulutuksen omaavia, jotka täyttävät siis myös lähihoitajan vakansseihin asetetun kelpoisuusvaatimuksen. Tästä syystä on tarkoituksenmukaista muuttaa ne lähihoitajan vakansseiksi. Kelpoisuusvaatimukseksi tulisi määritellä ”tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto taikka aikaisempi kouluasteinen koulutus” ja palkkahinnoittelukohdaksi 03HOI040.

Vakanssien hoitajat ovat antaneet suostumuksensa nimikemuutokseen.

Liite 1Vakanssit, joiden nimike esitetään muutettavaksi lähihoitaja -nimikkeeksi

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Perla § 199
Liite 1:Vakanssit, joiden nimike esitetään muutettavaksi lähihoitaja -nimikkeeksi