Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta17708.06.20114

4702-2011 (113, 021)

Oikaisuvaatimus sosiaalityön tulosalueen erityispalveluiden toimistopäällikön viransijaisuuden täyttämisestä ajalle 13.6.2011-31.5.2012

Tiivistelmä: -

Perla § 177

Lakimies Mikko Heiskanen 20.5.2011:

Mika Heikkinen on hakenut oikaisua sosiaalityön tulosalueen erityispalveluiden toimistopäällikön (vak. nro 300224) viransijaisen valintaa koskevaan päätökseen ajalle 13.6.2011 – 31.5.2012. Sijaisuus on ollut julkisesti haettavana. Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen on valinnut viransijaisuuteen valtiotieteen maisteri Annika Raaskan.

Oikaisuvaatimuksessaan Heikkinen katsoo, että hänen kykynsä ja taitonsa tehtävän hoitamiseen ovat valittua hakijaa paremmat ja että viranhaltijan harkintavallan käyttö rekrytoinnissa on ollut epäjohdonmukaista ja epäluotettavaa. Erityisesti haastattelijoiden subjektiiviset arviot ja ennusteet ovat painaneet liikaa valintaprosessissa. Ansioluetteloiden vertailussa Heikkinen katsoo olevansa Raaskaa ansioituneempi.

Liite 1Heikkisen oikaisuvaatimus liitteineen

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä sekä riittävä johtamistaito. Hakuilmoituksessa tehtävää on kuvattu seuraavasti:

Valintaprosessissa on haastateltu neljä hakijaa, mukaan lukien viransijaisuuteen valittu Annika Raaska ja Mika Heikkinen. Tehtävänkuvauksen perusteella valinnassa on ollut pääpaino hakijan valmiuksissa toimia esimiehenä.

Sekä Heikkinen että Raaska täyttävät viran kelpoisuusvaatimukset. Niiden lisäksi nimityspäätöksessä on otettava huomioon perustuslain 125 §:n yleiset nimitysperusteet, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Näihin ominaisuuksiin liittyvät arviot kuuluvat nimitysharkintaan ja hakijoiden vertailuun. Vertailussa otetaan huomioon myös haastattelussa esiin tulleet seikat. Haastattelun jälkeen Raaska on katsottu kokonaisarvioinnissa hakijoista soveliaimmaksi tehtävään.

Edellä olevan perusteella katson, että päätös ei ole lainvastainen. Koska oikaisuvaatimuksen hyväksymiselle ei ole muutakaan syytä, tulee se hylätä.

Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hylätä Mika Heikkisen oikaisuvaatimuksen sosiaalityön tulosalueen erityispalveluiden toimistopäällikön (vak. nro 300224) viransijaisen valinnasta ajalle 13.6.2011 – 31.5.2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kokouksessa peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa.

Jakelu

ilmHeikkinen Mika
tiedHeiskanen Mikko