Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 161 18.05.2011 13

12355-2009 (652)

Lausunto kaupunginhallitukselle Hirvensalon koulun ja päiväkodin hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Hirvensalon Syvälahteen esitetään rakennettavaksi uudisrakennus, johon sijoitetaan koulu, päiväkoti, kirjasto, nuorisotoimen tiloja, ruokapalvelu Katerinkin keittiötiloja sekä neuvola-, kouluterveydenhuolto ja suun terveydenhuoltotilat. Hankkeen rakennuskustannukseksi on arvioitu 21.377.000 €.

Perla § 161

Sosiaali- ja terveystoimi, tulosyksikköjohtaja Pirjo-Riitta Liuksila, johtava ylihammaslääkäri Minna Kinnarinen, suunnittelija Tuula Matikka 3.5.2011:

Hirvensalon koulu ja päiväkoti - uudisrakennushankkeen hankeohjelman laatimisesta on vastannut työryhmä, johon ovat kuuluneet edustajat kasvatus- ja opetusvirastosta, kaupunginkirjastosta, liikuntapalvelukeskuksesta, sosiaali- ja terveystoimesta, nuorisoasiainkeskuksesta, Ruokapalvelu Katerinkista, ympäristö- ja kaavoitusvirastosta sekä Tilaliikelaitoksesta ja Tilakeskuksesta.

Tilat on mitoitettu 276 vuosiluokkien 1-6 ja 510 vuosiluokkien 7-9 oppilaalle. Tiloihin tulee lisäksi päiväkoti (140 paikkaa), kirjasto ja nuorisotoimen tiloja, Ruokapalvelu Katerinkin keittiötiloja sekä neuvola-, kouluterveydenhuolto- ja suun terveydenhuoltotilat. Tilojen yhteiskäytöllä pyritään tehokkaaseen ja taloudelliseen toimintaan. Uusien tilat voitaisiin ottaa käyttöön elokuussa 2015. Hankkeen rakennuskustannuksiksi on arvioitu 21.377.000 €.

Liite 1Hankesuunnitelma

Liite 2Tilaluettelo

Hirvensalon koulu on oppilasmäärältään niin suuri, että kouluterveydenhuollon tulee sijaita koulun yhteydessä. Alueen väestömäärän kasvuennuste vuoteen 2016 edellyttää toimintojen uudelleenjärjestelyä lähipalveluna. Alueen väestömäärä kasvaa, jolloin myös neuvolaikäisten lasten määrä kasvaa. Toiminnallisesti on hyvä yhdistää neuvola ja suun terveydenhuolto koulun yhteyteen rakennettaviin tiloihin. Tällöin hoitohenkilökunnan resurssia voidaan tarvittaessa jakaa neuvolan ja koulun tarpeita vastaavasti. Lasten alueellinen suun terveydenhuolto helpottaa vanhempien kuljetusvastuuta keskustan toimipisteisiin. Lapset voivat myös tulla omatoimisesti koulusta käsin suuhygienistien tekemiin terveystarkastuksiin ja hammaslääkäreiden tekemiin tutkimuksiin ja hoitoihin ilman vanhempien kuljetusvastuuta. Alueen vanhusväestö pystyy myös käyttämään em. toimipistettä.

Mikäli uudet toimivat tilat saadaan Hirvensalon koulun yhteyteen, nykyisistä vuokratiloista (Pitkäpellonkatu 6, yhteensä 366 m2) voidaan luopua. Niistä maksetaan vuokraa Tilaliikelaitokselle 41.910 €/vuosi. Brahenkadun neuvolasta siirtyvä äitiysneuvolapalvelu ei vapauta tiloja sieltä, vaan ao. tilat tarvitaan edelleenkin neuvolapalvelujen toteuttamiseen.

Lapsiperheiden lähipalveluna tarjotaan äitiys-, lastenneuvola-, kouluterveydenhuolto- ja suun terveydenhuoltopalvelut. Toimintoja varten on koulun yhteyteen suunniteltu 370 m2 tilat. Sosiaali- ja terveystoimen osuus rakennuksen pääomavuokrasta on 66.253 €/vuosi, ylläpitovuokrasta on 24.864 € + siivous 8.080 €/vuosi ja rakennusaikaisesta korosta (10 vuotta) 4.674 €/vuosi, kaikki yhteensä 103.871 €/vuosi. Uusien tilojen vuokralisäys 61.961 €/vuosi.

Sosiaali- ja terveystoimi, peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 18.5.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää ilmoittaa kaupunginhallitukselle hyväksyvänsä osaltaan hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, tilakeskus
tiedTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 161
Liite 1:Hankesuunnitelma
Liite 2:Tilaluettelo