Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 122 20.04.2011 12

4406-2011 (065)

Turvakotipalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveystoimi on järjestänyt turvakotipalveluja yhteistyössä Ensi- ja turvakoti ry:n kanssa. Vuositasolla asiakkaita turvakodissa on ollut yhteensä 184, joista aikuisia 123 ja lapsia 61. Turvakotipalvelut on kilpailutettava hankintalain mukaisesti.

Perla § 122

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen, palvelujohtaja Maisa Kuusela, vs. tulosaluejohtaja Tarja Salonius 8.4.2011:

Turvakotipalvelut on tarkoitettu lähisuhde- ja perheväkivallan uhreille, naisille, miehille ja lapsille. Turvakoti on auki vuorokauden ympäri ja siellä on sosiaali- ja/tai terveysalan koulutuksen saanut henkilöstö, joka on erikoistunut väkivaltatyöhön. Turvakotipalvelujen järjestämisen tavoitteena on uhrin turvallisuuden takaaminen, väkivaltakierteen katkaiseminen ja sen aiheuttamien kriisien ja muiden ongelmien hoitaminen.

Erityisesti on otettava huomioon lastensuojelulain velvoitteet tukea vanhempia, huoltajia ja muita lapsen hoidosta ja kasvatuksesta vastaavia henkilöitä lapsen kasvatuksessa ja huolenpidossa järjestämällä tarvittavia palveluja ja tukitoimia.

Sosiaali- ja terveystoimi on järjestänyt turvakotipalveluja yhteistyössä Ensi- ja turvakoti ry:n kanssa. Vuonna 2010 asiakkaita turvakodissa on ollut yhteensä 184, joista aikuisia 123 ja lapsia 61 ja palveluita on ostettu yhteensä noin 580.000 eurolla.

Turvakotipalvelut on kilpailutettava hankintalain mukaisesti.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että

perhe- ja lähisuhdeväkivallan uhreille tarkoitettujen turvakotipalvelujen kilpailutus käynnistetään yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Ennen päätöksentekoa valmistelija palvelujohtaja Sirpa Kuronen muutti tekstin kolmannen kappaleen kuulumaan:

"Vuonna 2010 turvakodissa on ollut 107 turkulaista aikuisasiakasta ja 49 lasta. Turvakotipalveluja on vuonna 2010 ostettu n. 150.000 eurolla."

Jakelu

tpvKuronen Sirpa
tpvKuusela Maisa
tiedLindberg Merja
tpvSalonius Tarja