Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 117 20.04.2011 7

1419-2009 (041, 650)

Työkeskustoiminnan tilat

Tiivistelmä:

Työkeskus toimii tällä hetkellä kahdessa eri toimipisteessä, Vanha Littoistentie 12:ssa ja Kanslerintie 19:ssa. Tilat eivät enää vastaa niille asetettuja vaatimuksia. Työkeskus tarvitsee yhdessä toimipisteessä sijaitsevat tilat, jolloin henkilöstö- ja muut resurssit voidaan parhaiten hyödyntää ja joissa myös toiminnan ennakoitu kasvutarve on huomioitu.

Perla § 117

Sosiaali- ja terveystoimi, suunnittelija Tuula Matikka, Kuntoutumispalvelut, toimistopäällikkö Jaana Malén, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen 12.4.2011:

Työkeskus toimii osoitteissa Vanha Littoistentie 12 ja Kanslerintie 19. Tilat Vanhalla Littoistentiellä eivät vastaa enää nykyaikaisen työkeskustoiminnan vaatimuksia. Tilat ovat sokkeloiset, ahtaat ja esteelliset toimintakykyrajoitteellisille asiakkaille. Lisäksi kellarikerroksessa on todettu home- ja kosteusongelmia. Työsuojelun 18.3.2011 lausunnon mukaan Työkeskuksen Vanha Littoistentie 12:n tilat eivät täytä vaatimuksia, jossa nykyisen kaltaista toimintaa voi terveellisesti ja turvallisesti tehdä. Työsuojelu edellyttää, että korvaavat tilat osoitetaan välittömästi kyseessä olevalle Työkeskukselle.

Oheismateriaali 1Lausunto 18.3.2011 (suppea jakelu)

Kanslerintien kiinteistö on hyväkuntoinen ja tilat on suunniteltu/remontoitu tuotantotiloiksi vuosien varrella. Kuntoutuksellisten ja tuotannollisten palvelujen kysynnän lisääntyessä seinät ovat tulleet jo vastaan. Kiinteistöstä puuttuvat myös lämpimät väliaikaisvarastointitilat materiaaleille sekä valmiille tuotteille. Toimipisteiden tiloja ei voi laajentaa vaikka työelämäkuntoutus- ja tuotantopalvelujen kysyntä nousee. Kuntien sosiaalisen työllistämisen vastuun kasvaessa Työkeskuksen rooli ammatillisen kuntoutuksen palvelujen tuottajana korostuu. On tärkeää, että Työkeskus toimii logistisesti yhdessä toimipisteessä, jolloin henkilöstö- ja muut resurssit voidaan parhaiten hyödyntää.

Työkeskuksella on tällä hetkellä käytössä yhteensä 5.038,5 m2 ja niistä maksetaan vuokraa tilaliikelaitokselta 44.242,97 euroa kuukaudessa. Uusien toimintatilojen tilatarpeeksi on arvioitu noin 6200 m2.  Uusissa tiloissa on oltava tarvittavaa väljyyttä erilaisille toiminnoille ja ennakoidulle kasvulle.  Tilatarpeeseen on laskettu nykyisistä tiloista puuttuvat tilat (mm. erilaiset sisä- ja ulkovarastotilat, konesali, hitsaustilat, lastausalue, ulkokatostyötila, maalaamo, kone- ja hiontasali, verhoomo, puutyösali, työnjohdon tilat, sääntöjen mukaiset sosiaali- ja ruokailutilat).

Peruspalvelulautakunta hyväksyi 29.4.2009 § 204 Kuntoutumispalvelujen koko tulosalueen tilatarveselvityksen. Selvitys sisältää myös Työkeskuksen tilatarpeet. Selvitystä täydennettiin 17.2.2010 päivätyllä Työkeskuksen ja Hankinta- ja logistiikkakeskuksen (myöhemmin HALOKE) yhteistoimintahankkeen tilatarpeilla, jonka lautakunta hyväksyi 24.3.2010 § 111. HALOKE ilmoitti 9.3.2011 pidetyssä tilapalaverissa joutuneensa tekemään tiettyjä tilaratkaisuja jo ennen kuin yhteishankkeen varsinainen suunnittelu oli käynnistynyt. Hankkeen osapuolten muuttuneiden tilatarpeiden vuoksi yhteishankkeesta selvityksessä esitetyssä muodossa luovutaan.

Liite 1Tilatarveselvitys

Esitämme Työkeskuksen päivitetyn tilatarveselvityksen hyväksymistä ja hankesuunnittelun jatkamista sen pohjalta.  Hankesuunnitelma tarkentaa tilahankintaa ja kustannuksia.

Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen 7.4.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Tilakeskukselle Työkeskuksen päivitetyn tilatarveselvityksen hyväksymistä ja hankesuunnittelun jatkamista sen pohjalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Peruspalvelulautakunta päätti kiirehtiä työkeskustoiminnan tilojen hankkimista välittömästi.

Jakelu

tpvKeskushallinto, tilakeskus
tiedTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 117
Liite 1:Tilatarveselvitys