Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 105 23.03.2011 20

3052-2011 (111)

Sosiaalityön erityisasiantuntijan ja laatuasiantuntijan toimien perustaminen - ylilääkärin viran (211015) ja suunnittelusihteerin toimen (270012) lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Perla § 105

Sosiaali- ja terveystoimi, tutkimus- ja kehitysjohtaja Päivi Sannola 11.3.2011:

Vuoden 2011 henkilöstösuunnitelmaan sisältyy kahden vakanssin perustaminen tutkimus- ja kehitysyksikköön.

Sosiaali- ja terveystoimen tutkimus- ja kehitysyksikön tehtäviin kuuluu toimintasäännön mukaan vastata mm. sosiaalityön osaamisen koordinoinnista. Tätä tehtävää ei ole pystytty hoitamaan, vaikka tarve on yhteisesti tunnistettu. Sosiaalityön tehtäväkenttä on hyvin laaja ja sosiaalityötä tekeviä työntekijöitä on eri tulosaluilla noin 200 henkilöä.

Tutkimus- ja kehitysyksikköön esitetään perustettavaksi sosiaalityön erityisasiantuntijan toimi. Samalla esitetään käyttämättä olevan ylilääkärin viran (211015) lakkauttamista.

Sosiaalityön erityisasiantuntijan keskeisimmät tehtävät ovat mm.:

Lisäksi tutkimus- ja kehitysyksikköön esitetään perustettavaksi laatuasiantuntijan toimi. Samalla esitetään käyttämättä olevan suunnittelusihteerin toimen (270012) lakkauttamista. 

Sosiaali- ja terveystoimen yhdistymistä, strategista johtamista ja tiedonhallinnan kehittämistä tuki ns. SoTe -tietohanke vuoden 2009 loppuun. Hanke oli osaltaan kehittämässä sopimusohjausmallia ja määrittämässä strategista johtamista tukevaa tietoa. Hankkeessa luotiin hyvät käytännöt tietovaraston rakentamiseen ja luotiin tietojohtamisen jalkauttamismalli.

Peruspalvelulautakunnan päätöksen mukaisesti Sote -tietohankkeessa aloitettua työtä on jatkettu vuoden 2010 aikana normaalina kehittämistyönä. Johtamisjärjestelmän ja ns. johtamisen tietovirtojen kehittäminen ja haltuunotto on jatkuvaa, systemaattista toimintaa.

Laatuasiantuntijan erityisosaamisalueena on laadunhallinnan koordinointi, kehittämistoimenpiteiden tukeminen sekä toiminnan ja tulosten arvioinnin kehittäminen osana tietojohtamista. Tehtävä edellyttää laajaa perehtyneisyyttä toimialaan sekä laatutyön asiantuntemusta. Laatutyö on nähtävä osana kokonaiskehittämistä, jossa tarvitaan erityisosaamista kehittämisen erilaisista menetelmistä ja tietoteknisistä mahdollisuuksista.

Mikäli tämä erityisasiantuntijan toimi perustetaan, jätetään samalla käyttämättä erityisasiantuntijan tilapäinen toimi, jonka palkkaamiseen ajalle 1.1.2010- 31.12.2011 sosiaali- ja terveystoimi sai oikeuden kaupunginhallituksen hallintojaoston 15.12.2009 § 342 tekemällä päätöksellä.

Tämän esityksen nettokustannusvaikutukset ovat yhteensä 52.002 euroa/vuosi. Vaikutus työvoiman määrään on +1.

Liite 1Vakanssien perustamislomakkeet

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 16.3.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että sosiaali- ja terveystoimessa toteutetaan 1.5.2011 lukien liitteen 1 mukaiset vakanssien perustamiset/ lakkauttamiset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Perla § 105
Liite 1:Vakanssien perustamislomakkeet