Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 95 23.03.2011 10

11106-2008 (653)

Lausunto Kakskerran koulun hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Kakskerran koulun vanhalle tontille (Kakskerrantie 964) esitetään rakennettavaksi uudisrakennus, johon sijoitetaan koulu, esiopetus ja täydentävä päivähoito, kouluterveydenhuolto-, äitiys- ja lastenneuvolapalvelut sekä valmistuskeittiö. Hankkeen rakennuskustannukseksi on arvioitu 5.025.000 €.

Perla § 95

Sosiaali- ja terveystoimi, ehkäisevän terveydenhuollon tulosyksikköjohtaja Pirjo-Riitta Liuksila, suunnittelija Tuula Matikka 7.3.2011:

Tilaliikelaitos on yhdessä opetus-, nuoriso- ja sosiaali- ja terveystoimen sekä ruokapalvelukeskus Kateringin kanssa valmistellut Kakskerran koulun hankesuunnitelman. Siinä esitetään uutta koulua 1.-6. lk oppilaille (130 oppilasta) sekä esiopetus ja täydentävän päivähoidon tiloja 26 lapselle. Rakennukseen sijoitetaan äitiys- ja lastenneuvolan sekä kouluterveydenhuollon palvelutilat ja valmistuskeittiö. Myös alueen nuorisotoimen tilantarve on huomioitu. Tilojen yhteiskäytöllä pyritään tehokkaaseen ja taloudelliseen toimintaan. Uusien koulutilojen tulisi olla valmiina elokuussa 2014. Hankkeen rakennuskustannuksiksi on arvioitu 5.025.000 €.

Liite 1Hankesuunnitelma

Lapsiperheiden lähipalveluna tarjotaan äitiys- ja lastenneuvola- sekä kouluterveydenhuoltopalvelut. Koulun yhteyteen on suunniteltu terveydenhuollon käyttöön noin 70 m2 sisältäen kaksi vastaanottohuonetta lepo- ja odotustiloineen sekä WC-tilan. Tilat ovat terveydenhuollon käytössä 1-4 päivää viikossa riippuen alueen lapsiväestön määrästä.

Sosiaali- ja terveystoimen osuus kokonaisvuokrasta on 11.043,24 €/vuosi. Siivouksen, sähköenergian ja veden vuokralainen maksaa erikseen.

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen 14.3.2011:

Kakskerran koulun hankesuunnitelma on tehty alueen lasten ja nuorten palvelutarve sekä sosiaali- ja terveystoimen tilatarve huomioiden.

Sosiaali- ja terveystoimi, peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.3.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää ilmoittaa kaupunginhallitukselle hyväksyvänsä osaltaan hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Mirka Muukkonen teki palautusehdotuksen. Ehdotus ei saanut kannatusta.

Jakelu

lausKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, tilakeskus
tiedTilaliikelaitos
tiedLiuksila Pirjo-Riitta
tiedMatikka Tuula


Liitteet:

Perla § 95
Liite 1:Hankesuunnitelma