Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 103 23.03.2011 18

11857-2010 (053, 021)

Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry:n oikaisuvaatimus

Tiivistelmä:

Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry on vaatinut muutosta peruspalvelulautakunnan päätökseen, jossa lautakunta ei myöntänyt yhdistykselle sen anomaa 5.400 € avustusta. Ehdotetaan, että peruspalvelulautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen.

Perla § 103

Palvelujohtaja Maisa Kuusela 28.2.2011:

Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry on 12.2.2011 päivätyllä oikaisuvaatimuksellaan vaatinut muutosta peruspalvelulautakunnan 19.1.2011 § 23 tekemään päätökseen, joka koski kansanterveystyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja sosiaalista hyvinvointia tuottavien yhdistysten kohdennettuja avustuksia vuodelle 2011. Yhdistys anoi peruspalvelulautakunnalta 5.400 euroa kohdennettuna avustuksena. Peruspalvelulautakunta ei myöntänyt yhdistykselle kohdennettua avustusta.

Hakuilmoituksessa korostettiin, että peruspalvelulautakunta myöntää kohdennettuja avustuksia niille yhdistyksille ja järjestöille, joiden toiminta tukee sosiaali- ja terveystoimen tavoitteiden toteutumista. Avustusta hakevien yhdistysten ja järjestöjen toiminnan tulee näin ollen tukea turkulaisten lasten ja nuorten kasvua, vahvistaa nuorten aikuisuutta, varmistaa itsenäisesti selviytyvien toimintakykyä ja/tai turvata ikäihmisten elämänlaatua. Turun Tapaturma- ja sairausinvalidit ry:n hakemuksessa avustettavaksi palveluksi määriteltiin sosiaalityö ja 15 jäsenelle suunnatun koulutuksen vuokrat ja opintomateriaalit.

Liite 1Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry:n oikaisuvaatimus

Peruspalvelulautakunta on päättänyt 19.1.2011 kokouksessaan yhdistyksille myönnettävästä kohdennetusta avustuksesta harkintavaltansa ja talousarvion puitteissa. Oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta saada kaupungilta avustusta. Peruspalvelulautakunnan päätös ei ole ollut lainvastainen, ei ole syntynyt väärässä järjestyksessä eikä lautakunta päätöstä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa. Oikaisuvaatimuksen hyväksymiselle ei ole muitakaan perusteita.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.3.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hylätä Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry:n oikaisuvaatimuksen edellä olevilla perusteilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmTurun Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry
tiedKuusela Maisa


Liitteet:

Perla § 103
Liite 1:Turun Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry:n oikaisuvaatimus