Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 106 23.03.2011 21

2030-2011 (111)

Ympärivuorokautisen hoidon hoitohenkilöstön nimikemuutokset

Tiivistelmä: -

Perla § 106

Vanhuspalveluiden tulosaluejohtaja Sari Ahonen ja ympärivuorokautisen hoidon johtaja Kristiina Hellsten 14.2.2011:

Ympärivuorokautisen hoidon viidessä vanhuskeskuksessa työskentelee noin 1000 työntekijää. Henkilöstön rakenne ja määrä eivät vastaa kaikilta osin ikäihmisten palvelujen valtakunnallisia laatusuosituksia. Välittömään hoitoon ja hoivaan osallistuvan henkilöstön nimikkeet ovat kirjavia eivätkä kaikki täytä kelpoisuuslain (272/2005) vaatimuksia. Luolavuoren vanhainkodin alasajo heikensi entisestään vielä ympärivuorokautisen hoidon tilannetta, koska suurin osa sieltä vapautuneista lähi- ja sairaanhoitajavakansseista meni tilapäisten vakanssien korvaamiseen Kaskenlinnan sairaalaan eikä niillä voitu korjata henkilöstörakennetta ja -mitoitusta.

Peruspalvelulautakunnalle esitetään nyt 30 ympärivuorokautisen hoidon vakanssia koskevaa muutosta. Ammatillisten kelpoisuusvaatimusten tarkistamisen lisäksi tavoitteena on myös nimikkeiden yhtenäistäminen. Nimikemuutoksilla saadaan mm. jalkojenhoitaja jokaiseen vanhuskeskukseen.

Liite 1Esitykset viran/toimen perustamisesta ja lakkauttamisesta

Liite 2Esitykset viran/toimen muuttamisesta

Muutosten bruttokustannusvaikutukset ovat 324.386,10 euroa vuositasolla, mutta niillä ei ole vaikutusta työvoimaan. Muutosten kustannusvaikutukset on huomioitu vuoden 2011 vanhuspalvelujen talousarviossa.

Palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen 11.3.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle toteutettavaksi liitteessä 1 mainitut vakanssien perustamiset/lakkauttamiset ja liitteessä 2 esitetyt vakanssimuutokset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Perla § 106
Liite 1:Esitykset viran/toimen perustamisesta ja lakkauttamisesta
Liite 2:Esitykset viran/toimen muuttamisesta