Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 67 01.03.2011 13

1715-2011 (653)

Lausunto kaupunginhallitukselle Yli-Maarian koulun ja päiväkodin hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Yli-Maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennukseen sijoitetaan koulu, päiväkoti, kouluterveydenhoito- ja lastenneuvolapalvelut, lähikirjasto ja valmistuskeittiö. Hankkeen rakennuskustannukseksi on arvioitu 10.074.000 €.

Perla § 67

Sosiaali- ja terveystoimi, ehkäisevän terveydenhuollon tulosyksikköjohtaja Pirjo-Riitta Liuksila, suunnittelija Tuula Matikka 14.2.2011:

Tilaliikelaitos on yhdessä opetus-, kulttuuri- ja sosiaali- ja terveystoimen sekä ruokapalvelukeskus Kateringin kanssa valmistellut Yli-Maarian koulun ja päiväkodin hankesuunnitelman. Siinä esitetään uutta koulua 1.-6 lk oppilaille (mitoitus 276 oppilasta) sekä päiväkotia 105 lapselle (5 ryhmää). Rakennukseen on tarkoitus sijoittaa myös lähikirjasto, kouluterveydenhuollon- ja lastenneuvolan palvelut sekä valmistuskeittiö. Tilojen yhteiskäytöllä pyritään tehokkaaseen ja taloudelliseen toimintaan. Uusien koulutilojen tulisi olla valmiina viimeistään kesällä 2014. Hankkeen rakennuskustannuksiksi on arvioitu 10.074.000 €: hankkeen rahoitus sisältyy kaupungin talousarvio- ja taloussuunnitelmaan 2011–2014.

Liite 1Hankesuunnitelma

Yli-Maaria on suunnitelmissa pientaloaluetta ja laskennallisesti siellä on arvioitu olevan alueen valmistuttua 600–700 alle 12-vuotiasta lasta. Lapsiperheiden lähipalveluna tarjotaan alueella lastenneuvola- ja kouluterveydenhuoltopalvelut. Koulun ja päiväkodin yhteyteen on suunniteltu terveydenhuollon käyttöön 70 m2 sisältäen kaksi vastaanottohuonetta lepo- ja odotustiloineen sekä WC-tilan. Tarjottu palvelu ei korvaa lähialueen muita vastaavia palveluja. Henkilökuntamäärää tarkastellaan koko kaupungin alueella ja tehdään tarpeellisia siirtoja, mikäli oppilasluvut jossakin vähenevät. Todennäköisesti mistään olemassa olevista kouluterveydenhuollon tiloista ei pystytä täysin luopumaan. 

Kohteen vuokrakustannukset muodostuvat pääoma-, maa- ja ylläpitovuokrasta. Rakennuksen ylläpitokustannuksiin sisältyvät vuosikorjausvaraus, kiinteistön hoito-, jätehuolto- ja lämmityskulut sekä Tilaliikelaitoksen hallinnointipalkkio. Vuokraan lasketaan myös rakennusaikaiset korot, joita maksetaan 10 v ajan. Vuokrat eivät sisällä hallintokuntien suoraan maksamia sähkö- ja vesimaksuja eikä siivousta. Sosiaali- ja terveystoimen osuus sisäisistä vuokrista on 1.108,28 €/kk (vuonna 2014). Yhteiset tilat jyvitetään käyttäjille tilojen kalleuksien ja alojen suhteessa. Yhteisten tilojen määrä tarkentuu varsinaisen suunnittelun myötä. Irtaimiston sekä toiminnan koneiden ja laitteiden hankintabudjetista hallintokunnat tekevät omat esityksensä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 17.2.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää ilmoittaa kaupunginhallitukselle hyväksyvänsä osaltaan hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, tilakeskus
tiedTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 67
Liite 1:Hankesuunnitelma