Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 51 09.02.2011 18

9662-2010 (032)

Sairaanhoitajan vastaanoton poisjääntimaksu

Tiivistelmä: -

Perla § 51

Hallintojohtaja Antti Perälä 3.2.2011:

Sosiaali- ja terveysministeriö valmisteli syksyllä 2010 sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen muuttamista. Asetuksen muutoksella oli tarkoitus saattaa maksulliseksi terveyskeskuksissa aikuisten avosairaanhoidon palvelujen käyttö riippumatta siitä, annetaanko palvelu lääkärin vai muun ammattihenkilön toimesta. Ehdotuksen mukaan vastaanottokäynniltä olisi voitu periä maksu, kun kyseessä on sairauden edellyttämän hoidon tarpeen arviointi tai oireen mukainen hoito ja hoidon seuranta. Muutoksen jälkeen maksun piirissä käynnit olisivat voineet olla joko lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanottokäyntejä.  Maksuasetus olisi mahdollistanut myös käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä sairaanhoitajan vastaanottokäynnistä poisjääntimaksun perimisen.

Peruspalvelulautakunta päätti 6.10.2010 § 298 vahvistaa sairaanhoitajan vastaanottokäynnin poisjääntimaksuksi 22 €. Päätös perustui siihen olettamukseen, että sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettua asetusta muutetaan edellä esitetyllä tavalla. Muutosta ei kuitenkaan tehty. Sosiaali- ja terveystoimesta ei ole lähtenyt yhtään sairaanhoitajan vastaanottokäynniltä poisjääntiä koskevaa maksua.

Koska sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettua asetusta, joka mahdollistaa sairaanhoitajan vastaanottokäynnin poisjääntimaksun perimisen, ei ole vahvistettu, tulee peruspalvelulautakunnan kumota asiaa koskeva päätöksensä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 3.2.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää kumota 6.10.2010 §:n 298 kohdalla tekemänsä päätöksen, jonka mukaan sairaanhoitajan vastaanottokäynniltä poisjäännistä voidaan periä 22 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKaupunginhallitus
ilmJohansson Jaana
tpvSantalahti Anne