Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 50 09.02.2011 17

829-2011 (059)

Finlands svenska socialförbund r.f. avustusanomus

Tiivistelmä: -

Perla § 50

 

Palvelujohtaja Maisa Kuusela 24.1.2011:

 

Finlands svenska socialförbund on aatteellinen suomenruotsalainen järjestö, jonka tehtävänä on yhdistää ruotsinkielisiä virkamiehiä, päättäjiä ja muita sosiaaliturvan piirissä toimivia tahoja Suomessa. FSSF on koko maan kattava järjestö ilman alueellisia osastoja ja henkilöjäsenmäärä on noin 350 ja organisaatiojäseniä on 8.

 

FSSF luo tärkeän viitekehyksen virkamiehille erityisesti pienissä kunnissa ja tarjoaa mm. ruotsinkielisiä koulutustilaisuuksia ja kursseja. Raha-automaattiyhdistys tukee järjestön toimintaa.

 

FSSF anoo avustusta toimintaansa, ehdotuksena 3 senttiä / ruotsinkielinen asukas.

 

Liite 1           Avustusanomus

 

Peruspalvelulautakunta päätti kokouksessaan 19.1.2011 § 23 kansanterveystyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja sosiaalista hyvinvointia tuottavien yhdistysten kohdennetut avustukset vuodelle 2011. Yleisavustuksia järjestöille ja yhdistyksille ei enää myönnetä, vaan avustuksia myönnetään kohdennettuina niille yhdistyksille ja järjestöille, joiden toiminta tukee sosiaali- ja terveystoimen tavoitteiden toteutumista. Avustusta hakevien yhdistysten ja järjestöjen toiminnan tulee näin ollen tukea turkulaisten lasten ja nuorten kasvua, vahvistaa nuorten aikuisuutta, varmistaa itsenäisesti selviytyvien toimintakykyä ja/tai turvata ikäihmisten elämänlaatua.

Peruspalvelulautakunnan avustukset myönnetään noudattaen kaupungin yleisiä avustusohjeita. Avustukset on tarkoitettu turkulaisille yhdistyksille, jotka hoitavat moitteetta anomuksensa, selontekonsa ja muut velvoitteensa kaupungille. Avustettavan toiminnan tulee kohdistua Turun kaupungin asukkaisiin.

 

Avustukset ovat harkinnanvaraisia eikä erityisiä perusteita avustuksen myöntämiselle ole.

 

Peruspalvelujohtaja Riita Liuksa:

 

Ehdotus       Peruspalvelulautakunta päättää hylätä anomuksen edellä mainituin perustein.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmFinlands svenska socialförbund r.f.
tiedKuusela Maisa


Liitteet:

Perla § 50
Liite 1:Avustushakemus