Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 16 19.01.2011 16

259-2011 (065)

Vammaispalvelulain mukaisen palveluasumisen kilpailuttaminen

Tiivistelmä: -

Perla § 16

Kuntoutumispalvelut, vammaispalvelut ja kehitysvammahuolto, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski ja vammaispalvelusuunnittelija Birgitta Huurre 7.1.2011:

Vammaispalvelulain mukaan kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle palveluasumista, jos henkilö vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee palvelua suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista (Vammaispalvelulaki 8 §). Palveluasumista järjestetään mm. vaikeavammaisen henkilön omassa kodissa henkilökohtaisen avun ja/tai kotihoidon palveluilla sekä kaupungin palvelutaloissa. Vammaispalvelujen yksikkö hankkii palveluasumista myös järjestöiltä ja yksityisiltä palveluntuottajilta. Palvelutuottajat laskuttavat kaupunkia palveluasumiseen liittyvistä palveluista. Käyttöpäivähinnan suuruuteen vaikuttaa muun muassa asiakkaan toimintakyky sekä avun ja hoidon tarve.

Vammaispalvelulain mukaista palveluasumista hankitaan tällä hetkellä asiakaskohtaisilla sopimuksilla 78 asiakkaalle 11 eri järjestöltä tai yksityiseltä palveluntuottajalta. Vaikeavammaisten palveluasumisen hankintaan on käytetty vuonna 2010 arviolta noin 3,3 miljoonaa euroa.

Vaikeavammaisten henkilöiden palveluasumisen kilpailuttamisen valmisteluun ryhdytään julkisia hankintoja koskevien säännösten mukaisesti. Tarkoituksena on laatia palvelutuottajien kanssa neljävuotiset puitesopimukset yhden vuoden optiolla. Kilpailutus on tarkoitus toteuttaa vuoden 2011 aikana.

Kuntoutumispalvelut, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen 10.1.2011:

Esitän, että vaikeavammaisten palveluasumisen kilpailuttamismenettelyyn ryhdytään julkisia hankintoja koskevien säännösten mukaisesti ja että kilpailutus toteutetaan avoimena menettelynä. Samalla esitän, että sosiaali- ja terveystoimi valmistelee asiaa yhdessä Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa niin, että tarjousasiakirjat tuodaan päätettäväksi lautakunnalle 30.9.2011 mennessä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.1.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmHuurre Birgitta
tpvJuvonen Jukka
ilmKiiski Kaisa
tpvLindberg Merja