Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 18 19.01.2011 18

142-2011 (46)

Mielenterveyskuntoutujien palveluasumisen asiakkaan henkilökohtaiseen käyttöön jäävän käyttövaran vahvistaminen vuodelle 2011

Tiivistelmä:

Mielenterveyskuntoutujien palveluasumisen asiakasmaksu on määräytynyt 1.1.2009 alkaen maksukyvyn mukaan siten, että kuukausimaksu on 85 % asukkaan nettotulosta kuitenkin niin, että asukkaan henkilökohtaiseen käyttöön on jäänyt vähintään 166 €/kk.

Perla § 18

Vs. tulosaluejohtaja Tarja Salonius ja toimistopäällikkö Merja Niinimäki 13.12.2010:

Sosiaalilautakunta on 4.6.2008 § 647 päättänyt mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden maksuperusteista 1.1.2009 alkaen.

Sosiaali- ja terveystoimi ostaa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja asiakkaan palvelutarpeen perusteella. Asumispalveluja ovat tuettu asuminen, palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen. Asumispalveluissa asiakas maksaa itse vuokran ja mahdollisen ateriapalvelun, jotka palveluntuottaja laskuttaa suoraan asiakkaalta. Sosiaali- ja terveystoimi maksaa palvelun osuuden

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain mukaan kunnallisista sosiaali- ja terveyspalveluista voidaan periä maksu palvelun käyttäjältä, jollei lailla toisin säädetä. Maksu voidaan periä henkilön maksukyvyn mukaan. Palvelusta perittävä maksu saa olla enintään palvelun tuottamisesta aiheutuvien kustannusten suuruinen. Asetuksella voidaan säätää palvelusta perittävän maksun enimmäismäärä ja maksu määräytyväksi maksukyvyn mukaan.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa asetuksessa on säädetty tietyistä sosiaali- ja terveyspalveluista perittävien maksujen määräytymisperusteista ja suuruudesta. Palveluasumisen maksuista ei kuitenkaan ole säädetty. Niistä päättäminen jää kunnan omaan harkintaan.

Mielenterveyskuntoutujien palveluasumisen asiakasmaksu on määräytynyt 1.1.2009 alkaen maksukyvyn mukaan siten, että kuukausimaksu on 85 % asukkaan nettotulosta kuitenkin niin, että asukkaan henkilökohtaiseen käyttöön on jäänyt vähintään 166 €/kk.

Käyttövara on määräytynyt v. 2009 toimeentulotuen perusosan laskennallisten perusteiden mukaisesti sisältäen tietyt perusosaan sisältyvät menot, kuten vaate- ja jalkinemenot, puhelimen käyttömenot ja muut jokapäiväiseen toimeentuloon kuuluvat menot.

Käyttövaran suuruudeksi tulee vahvistaa vuodelle 2011 edelleen 166 €/kk.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 12.1.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että mielenterveyskuntoutujien palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen piirissä asuvan asiakkaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön jäävä käyttövara on vähintään 166 €/kk 1.1.2011 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvNiinimäki Merja
tpvSalonius Tarja