SUOMEN PUNAINEN RISTI

Nuorten Turvatalot

 

 

 

 

 

 

 

Asia: kirjeenne 18.11.2010

 

 

 

 

Nuorten turvatalon viikonlopun aukioloajat Turussa

 

 

 

 

Nuorten turvatalojen johtokunta käsitteli kirjettänne kokouksessaan 23.11.2010.

 

Viime vuosien aikana turvatalojen taloudellinen tilanne on tiukentunut. Raha-automaattiyhdistyksen pelituottojen vähenemisen myötä avustusten kasvu on pysähtynyt monessa järjestössä, niin myös Nuorten turvataloilla. Kustannustaso ja palkat ovat kuitenkin nousseet. Tämän tilanteen vuoksi on ryhdytty etsimään säästöjä, jotka haittaisivat mahdollisimman vähän asiakastyötä.

 

Lauantain ja sunnuntain välinen yö on kustannuksiltaan hyvin kallis ja silloin on turvatalolla seurantamme mukaan vain vähän asiakkaita. Tämän vuoksi resursseja on päädytty ohjaamaan ennaltaehkäisevän työn kehittämiseen ja palvelujen monipuolistamiseen aikoina jolloin asiakkaita on runsaasti. Lisäksi nuoria tietoisesti ja suunnitellusti ohjataan käymään viikonloppuisin kotona kriisiasumisjakson aikanakin. Tästä on saatu hyviä tuloksia: ristiriitojen sovittelu on nopeutunut ja kotiinpaluun kynnys laskenut. Tämä toimintamalli tukee sitä periaatetta, että turvatalon tarkoitus on toimia vain hyvin lyhytaikaisena kriisiasumispaikkana ja tukea nuorta ja vanhempia perhehuone -toiminnan (avotyö) kautta.

 

Johtokunta päätti, että Turussakin edetään tehdyn toimintasuunnitelman mukaisesti ja turvatalo on suljettuna lauantain ja sunnuntain välisen yön. Tilannetta kuitenkin seurataan ja arvioidaan aktiivisesti yhdessä sosiaalipäivystyksen kanssa. Ehdotuksemme on, että viikonlopun käyttöastetta ja tarpeita arvioitaisiin koko vuoden ajan yhteisessä palaverissa kolmen kuukauden välein.

 

Mikäli Turun kaupunki kuitenkin katsoo turvatalon aukiolon välttämättömäksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, niin se edellyttää kaupungilta 30 000 € lisärahoitusta toiminnan ylläpitämiseksi.

 

 

 

Turussa joulukuun 15. päivänä 2010

 

 

 

 

Pekka Paatero                                               Erja Anttila

puheenjohtaja                                               turvatalotoiminnan johtaja