Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 3 19.01.2011 3

114-2010 (000, 015)

Tiedotettavaa

Tiivistelmä: -

Perla § 3

Hallintojohtaja Antti Perälä 5.1.2011:

Peruspalvelulautakunnalle esitetään tiedoksi eri tahojen 5.1.2011 mennessä toimittamat päätökset.

Kh 25.10.2010 § 554

Kaupungin omien toimintojen ulkoistamiseen liittyvät henkilöstöä koskevat periaatteet

Kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupungin toimintojen ulkoistaminen toteutetaan liikkeenluovutusta koskevan oikeusohjeiden mukaisesti ja siirtyvän henkilöstön osalta noudatetaan seuraavia periaatteita:

Kaupunki ei takaa siirtyvälle henkilöstölle oikeutta palata kaupungin palvelukseen eikä erityistä irtisanomissuojaa.

Kaupungin toimintoja ulkoistettaessa:

a) kaupunginhallitus päättää tapauskohtaisesti sisällytetäänkö tarjouspyyntöön siirtyvän henkilöstön asemaa koskevia ehtoja, tai

b) kaupunginhallitus päättää, että tarjouspyyntöön sisällytetään siirtyvän henkilöstön eläke-etuuksiin liittyvä ehto, jonka mukaan palveluntarjoaja järjestää siirtyville henkilöille kunnallisen eläkelain tasoisen eläkkeen ottamalla tarvittaessa lisäeläkkeet.

Mahdollisista henkilöstösopimuksista neuvotellaan erikseen.

Kv 29.11.2010 § 220

Kårkullan kuntayhtymän perussopimuksen muutos

Liite 1Asian esittely ja päätösehdotus sekä perussopimus

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Kårkullan kuntayhtymän perussopimuksen muutoksen.

Avi 1.12.2010

Päätös valvonta-asian käsittelyn päättymisestä

Länsi-Suomen lääninhallituksen tietoon on tullut, että toimeentulotuen lakisääteiset käsittelyajat eivät ole toteutuneet Turun kaupungissa. Lääninhallitus on 15.4.2008 ottanut asian käsiteltäväkseen valvonta-asiana.

Lääninhallitus on päättänyt, että asia ei saatujen selvitysten ja pitkäaikaisseurannan tulosten perusteella anna aihetta enempiin toimenpiteisiin eikä valvonnan jatkamiseen. Aluehallintovirasto kuitenkin korostaa, että lain säätämä 7 päivän käsittelyaika on vain poikkeuksellisen takarajan muodostava enimmäisaika. Hakemukset tulee voida pääsääntönä käsitellä tämän alittavassa ajassa. Kunnan tulee järjestää toimintansa pysyvällä tavalla siten, että hallinnossa asioiva saa asianmukaisia palveluita laissa säädettyjen määräaikojen puitteissa.

Aluehallintovirasto tulee edelleen seuraamaan sosiaalihuoltolain mukaisen valvontatoimintansa yhteydessä tilannetta Turun kaupungissa ja aloittaa tarvittaessa uuden valvonta-asian sosiaalihuoltolain mukaisiin toimenpiteisiin ryhtymiseksi.

Nyt kyseessä olevan valvonta-asian käsittely aluehallintovirastossa päättyy tähän.

Kh 7.12.2010 § 637

Mäntymäen perhekeskuksen tontin osan mahdollisesta luovuttamisesta päättäminen

Kaupunginhallitus on päättänyt, että hyväksytyn tonttijaon mukainen tuleva tontti 853-31-17-4 siirretään Tilaliikelaitoksen omaisuusluettelosta Kiinteistöliikelaitoksen omaisuusluetteloon edelleen luovutettavaksi.

Kh 20.12.2010 § 670

Turun seudun palvelusetelihanke

Kaupunginhallitus on päättänyt hyväksyä peruspalvelulautakunnan esityksen osallistumisesta Turun seudun palvelusetelihankkeeseen ja myöntänyt luvan hankkeen aloittamiseen.

Lisäksi todettiin esittelijän esittelytekstin viimeisen kappaleen muutos seuraavaksi:

Suunnitelma palvelusetelijärjestelmän laajentamisesta sisältyy Turun ryhmien väliseen sopimukseen. Peruspalvelulautakunta esittää hankkeen hallinnointikunnaksi Turkua. Kaarinan kaupungin perusturvalautakunnan esityslistan mukaan koordinaatiovastuu hankkeesta on Kaarinan kaupungilla. Alueen suurimpana kuntana Turun aseman tulee olla merkittävä linjattaessa palvelusetelin käyttöönoton periaatteita ja käyttöalan laajentumista seudun kunnissa. Hankkeen ohjauksesta, hallinnoinnista ja koordinoinnista tulee päättää erikseen hankevalmistelussa.

Palvelutointa johtava apulaiskaupunginjohtaja 22.12.2010 § 27

Luvan myöntäminen tilapäisen henkilökunnan palkkaamiseen

Apulaiskaupunginjohtaja on myöntänyt luvan tilapäisen henkilökunnan palkkaamiseen peruspalvelulautakunnan esityksen mukaisesti edellyttäen,

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 5.1.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta merkitsee tiedoksi

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Perla § 3
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus sekä perussopimus