Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta41215.12.20105

13267-2010 (065)

Lymfaterapian ostopalvelut 1.1.2011 - 31.12.2012

Tiivistelmä:

Lymfaterapiapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2011 - 31.12.2012 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa solmitun yh-teistoimintasopimuksen mukaisesti. Hyväksyttäviä tarjouksia on saatu 36 palveluntuottajalta. Puitesopimukset esitetään solmittaviksi 10 palveluntuottajan kanssa. Sosiaali- ja terveystoimi ostaa lymfaterapiapalveluja vuosittain noin 15 000 eurolla

Perla § 412

EI JULKISUUTEEN

Kuntoutumispalvelut, Lääkinnällinen kuntoutus, ylilääkäri Merit Kumenius 23.11.2010:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (VSSHP) ja Turun sosiaali- ja terveystoimi ovat solmineet 19.7.2010 yhteistoimintasopimuksen terapiapalvelujen kilpailuttamisesta. Sopimuksen mukaan VSSHP kilpailuttaa terapiapalvelut asiantuntijaryhmässä sovitun mukaisesti sekä ottaa tarjoukset vastaan ja tekee niistä yhteenvedon. Osapuolet tekevät itse hankintapäätöksensä ja tiedottavat päätöksestä asianosaisille sekä tekevät palveluista puitesopimukset.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ky on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia lymfaterapiapalveluista ajalle 1.1.2011–31.12.2012, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2013–31.12.2013 (optio).

Tarjouspyynnössä olivat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lisäksi Turun sosiaali- ja terveystoimi, Kaarinan kaupunki, Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskus sekä Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä. Kilpailutuksen asiantuntijaryhmässä on ollut mukana Turun edustajat.

Tarjouspyyntöasiakirjat on julkaistu HILMA-ilmoituskanavassa hankintailmoituksen yhteydessä 10.9.2010 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. mistä ilmoitettiin myös Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjoushinnat tuli ilmoittaa palvelukohtaisesti kiinteinä, verottomina nettohintoina 60 min vastaanottokäynnin mukaisesti.

Hankinnan arvoksi kolmen vuoden ajalle (sisältää option) ilmoitettiin noin 100 000 euroa. Turun sosiaali- ja terveystoimen osuus arvioidusta hankinnan arvosta on noin 45 000 euroa.

Tarjouksia saatiin määräaikaan 15.10.2010 klo 14.00 mennessä 41 palveluntuottajalta.

Kaikki tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu tarjoajien tasapuolisen kohtelun vaatimuksen sekä yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden edellyttävän tarjousten olevan tarjouspyynnön mukaisia. Hankintayksikön tulee siten hylätä sellaiset tarjoukset, jotka eivät vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia. Tarjouksen hylkäämistä tulee arvioida nimenomaan tarjoajien tasapuolisen kohtelun näkökulmasta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän materiaalipäällikkö Outi Kalske on päätöksillään hylännyt Kiinteistö Oy Laitilan Terveyskodin, Sissi Fysio Oy:n, Sunborn Saga Oy / Naantalin Kylpylän, Veto & Lepo H. Malmi Oy:n ja Zembla Oy / Rehab Centerin tarjoukset tarjouspyyntöä vastaamattomina; Kiinteistö Oy Laitilan Terveyskoti, Sissi Fysio Oy, Veto & Lepo H. Malmi Oy ja Zembla Oy / Rehab Center eivät toimittaneet vaadittua kopiota lymfaterapian peruskoulutuksen todistuksesta. Sunborn Saga Oy / Naantalin Kylpylä ei toimittanut vaadittua kopiota Valviran (ent. TEO) myöntämästä laillistuksesta terveydenhuoltoalan ammattiin.

Kiinteistö Oy Laitilan Terveyskodin, Sissi Fysio Oy:n, Sunborn Saga Oy / Naantalin Kylpylän, Veto & Lepo H. Malmi Oy:n ja Zembla Oy / Rehab Centerin tarjoukset on hylättävä tarjouspyyntöä vastaamattomina. Muut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Muut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousvertailuun siirtyvät vain ne tarjoukset ja/tai tarjousrivit, joiden kohdalla täyttyvät kaikki tarjouspyynnön ehdottomat vaatimukset ja että valinta tullaan tekemään seuraavan pisteytyksen mukaan:

Pisteytysperusteet on selvitetty tarjouspyynnössä.

Lisäksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että Turun sosiaali- ja terveystoimi solmii sopimuksen ensisijaisesti niiden palveluntuottajien kanssa, joiden vastaanottotilat (tai kotikäyntiä tekevän terapeutin koti) on enintään 15 km terveyskeskuksen alueesta. Mikäli tarjonneita palveluntuottajia ei ole riittävästi edellä mainitun välimatkan rajoissa, huomioidaan tämän jälkeen myös 15 km pidemmät etäisyydet lyhyemmistä alkaen pitkien etäisyyksien välttämiseksi.

Palveluita tullaan käyttämään siinä järjestyksessä, jossa tarjoukset sijoittuvat pisteytyksen mukaan, alkaen suurimmasta pistemäärän saaneesta palveluntuottajasta.

Tarjousten vertailu ja arviointi suoritettiin hankintakokouksessa 2.11.2010, jossa oli paikalla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen ja Kaarinan kaupungin asiantuntijoita, yhteensä 5 henkilöä. Vertailu suoritettiin tarjouspyynnössä esitetyn pisteytyksen mukaisesti. Valitut palveluntuottajat on asetettu pisteytyksen mukaan ostojärjestykseen. Ostojärjestyksestä voidaan poiketa tilanteessa, jolloin on tarvetta hankkia palveluja palveluntuottajalta, jolla on tarvittavaa erityisosaamista tai työkokemusta tai jos listan alussa olevat terapeutit eivät voi ottaa vastaan uusia potilaita. Lisäksi hankinnassa huomioidaan potilaan etäisyys palveluntuottajaan.

Liite 1Lymfaterapiapalvelujen tarjousten vertailu

Vertailu suoritettiin tarjouspyynnössä esitettyjen valintaperusteiden mukaisesti ja tarjoajat on asetettu sen mukaan ostojärjestykseen. Lisäksi hankinnassa huomioidaan potilaan etäisyys palveluntuottajaan.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitän, että puitesopimukset lymfaterapiapalveluista tehtäisiin sopimuskaudelle 1.1.2011–31.12.2012 seuraavasti:

1                                        Lääkäriasema Pulssi Oy

2                                        NT-Kuntoutus Oy

3                                        Hieronta ja lymfaterapia Raija Lindegren

4                                        Fysikaalinen hoitolaitos Reumala

5                                        Puntala Katja

6                                        Hyvä fiilis, Fysioterapia Elise Tuomola

7                                        Auramo Anne

8                                        Kaivokadun Lääkintävoimistelu Ky

9                                        SPR-Kuntoutus

10                                    Haapasalo Marjukka.

Lisäksi esitän, että perustellusta syystä yksittäistapauksessa voitaisiin palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tulosaluejohtaja Jukka Juvonen puoltaa esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.12.10:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

1.      Lääkäriasema Pulssi Oy

2.      NT-Kuntoutus Oy

3.      Hieronta ja lymfaterapia Raija Lindegren

4.      Fysikaalinen hoitolaitos Reumala

5.      Puntala Katja

6.      Hyvä fiilis, Fysioterapia Elise Tuomola

7.      Auramo Anne

8.      Kaivokadun Lääkintävoimistelu Ky

9.      SPR-Kuntoutus

10.  Haapasalo Marjukka.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Palveluita tullaan käyttämään siinä järjestyksessä, jossa tarjoukset sijoittuivat.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tiedKalske Outi/VSSHP
ilmJuvonen Jukka
tpvKumenius Merit
tiedLindberg Merja


Liitteet:

Perla § 412
Liite 1:Lymfaterapiapalvelujen tarjousten vertailu