Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta39315.12.201020

11639-2010 (001, 012)

Sopimus alueellisesta yhteistyöstä terveydenhuollon valtakunnallisten tietojärjestelmä-palveluiden käyttöönotossa

Tiivistelmä: -

Perla § 393

Tutkimus- ja kehitysjohtaja Päivi Sannola ja hallintojohtaja Antti Perälä, 9.12.2010:

Tietoteknologian kehittäminen on ollut viime vuosina yksi Sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemistä toimialan painopisteistä. Konkreettisina kehittämiskohteina ovat tällä hetkellä valtakunnalliset palvelut (eResepti ja Kansallinen arkisto, jatkossa KanTa-palvelut), joihin jokaisen terveydenhuollon palveluiden tuottajan tulee liittyä vuoteen 2011 mennessä, joskin määräajat tullevat tästä siirtymään valmisteilla olevien lakimuutosten myötä.

Erikoissairaanhoitolaki asettaa sairaanhoitopiireille velvoitteen huolehtia alueellaan tehtäväalaansa kohdistuvasta tietojärjestelmien yhteensovittamisesta.

Varsinais-Suomen alueellista kehittämistyötä koordinoimaan perustettiin vuonna 2003 Varsinais-Suomen terveydenhuollon alueellinen IT -neuvottelukunta. Kokouksessaan 13.9.2010 IT -neuvottelukunta käsitteli luonnoksen puitesopimuksesta, jonka tarkoituksena on sopia niistä yhteisistä periaatteista ja käytännöistä, joilla varmistetaan alueellinen tarkoituksenmukainen yhteistyö sopijapuolten potilastietojärjestelmien KanTa-palveluihin  liittymisen suunnittelussa, toteutuksessa ja käyttöönotossa. Tavoitteena on toteuttaa KanTa –palveluihin liittymisen edellyttämät muutokset mahdollisimman taloudellisesti sekä turvata sopijapuolille suunnittelussa ja käyttöönotossa tarvittavan asiantuntemuksen saatavuus.

Ehdotetun sopimuksen olennainen sisältö on seuraava:

Puitesopimuksella ei näin ole suoria kustannusvaikutuksia sopijapuolille. Yhteisen koordinaation kustannukset katetaan sairaanhoitopiirin erityisvelvoitemaksun kautta.

Sopimusta on lisäksi käsitelty Turun sosiaali- ja terveystoimen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietohallinnon yhteistyöryhmässä 4.11.2010.

Liite 1Sopimus alueellisesta yhteistyöstä terveydenhuollon valtakunnallisen tietojärjestelmäpalveluiden käyttöönotossa

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 9.12.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta hyväksyy sopimuksen alueellisesta yhteistyöstä terveydenhuollon valtakunnallisen tietojärjestelmäpalveluiden käyttöönottoon liittyen ja valtuuttaa peruspalvelujohtajan allekirjoittamaan sopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedPerälä Antti
tiedSannola Päivi


Liitteet:

Perla § 393
Liite 1:Sopimus alueellisesta yhteistyöstä terveydenhuollon valtakunnallisen tietojärjestelmäpalveluiden käyttöönotossa