Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta40415.12.20107

7649-2010 (101)

Sosiaali- ja terveystoimen suunnitelma vuoden 2011 työvoiman käytöstä

Tiivistelmä: -

Perla § 404

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 13.12.2010:

Kaupunginhallitus on 18.10.2010 § 537 päättänyt,

”että vuotta 2011 koskevat hallintokuntatasoiset työvoiman käyttöä koskevat suunnitelmat tehdään liitteenä olevia lomakkeita (liitteet 1-3) käyttäen välittömästi talousarvion hyväksymisen jälkeen viimeistään vuoden 2010 loppuun mennessä,

että mikäli suunnitelmaa ei ehditä hyväksyä lautakunnassa ennen vuoden 2010 loppua, viraston tulee toimittaa vuoden 2010 loppuun mennessä virastopäällikön esitys v. 2011 työvoiman käytöstä ja

että työvoiman käyttöä koskevat suunnitelmat tulee palauttaa keskushallinnon henkilöstön vastuualueelle ja sektorista vastaavalle apulaiskaupunginjohtajalle.”

Em. päätöksessä todetaan, että talousarvion 2011 laatimisen yhteydessä hallintokunnat tekivät suunnitelmat v. 2011 työvoiman käytöstä. Näiden suunnitelmien toteuttaminen johtaisi kaupungin työvoiman käytön kasvuun 82 henkilötyövuodella ja henkilöstömenojen kasvuun 1,9 M€. Hallintokuntien tulee päivittää vuoden 2011 työvoiman käyttöä koskevat suunnitelmansa välittömästi talousarvion hyväksymisen jälkeen. Suunnitelmat on laadittava niin, että ne ovat toteutettavissa hallintokunnille hyväksytyn talousarvion puitteissa.

Sosiaali- ja terveystoimen liitteiden 1 – 3 mukainen v. 2011 työvoiman käytön suunnitelma on koottu viraston/tuloalueiden johdon toimesta ottaen huomioon hallintokunnan hyväksytty talousarvio sekä talousarvion sopeuttamiseksi kaavaillut toimenpiteet ja rakennemuutokset.

Liite 1Työvoiman käyttöä lisäävät toimenpiteet (kokonaan uudet virat ja toimet, tilapäinen henkilöstö)

Liite 2Työvoiman käyttöä vähentävät toimenpiteet (eläköityminen, toiminnan ulkoistaminen, vuokratyövoiman käyttö)

Liite 3Yhteenveto

Huom! Pöytäkirjassa liitteet 1-3 yhdistetty liitteeksi 1.

Todettakoon, että suunnitelmassa uusien virkojen ja toimien kohdalla on merkitty henkilöstön vastuualueen antaman ohjeen mukaisesti kunkin vakanssin kohdalle vuositason kustannukset. Vuoden 2011 todelliset kustannukset uusista vakansseista riippuvat siitä, milloin vakanssit perustetaan. Sitä vastoin tilapäisen henkilökunnan kohdalla kustannukset on laskettu euroina työvoiman muutosta osoittavan luvun perusteella.

Toisaalta suunnitelmaan on sisällytetty tilapäinen henkilöstö sikäli, kun kysymys on työvoimaan vaikuttavista yli 6 kk:n palvelujaksoista (poikkeuksena vanhuspalvelut, jossa lyhyemmätkin jaksot on merkitty johtuen vanhuspalveluiden huomattavan suuresta tilapäisen henkilöstön muutoksesta). Tilapäistä henkilöstöä on tarkoitus käyttää lyhytaikaisesti paikkaamaan henkilöstön vajausta ennen pysyvien vakanssien perustamista.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 13.12.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hyväksyä liitteiden 1 – 3 mukaisen vuoden 2011 työvoiman käytön suunnitelman ja lähettää sen keskushallinnon henkilöstön vastuualueelle ja sektorista vastaavalle apulaiskaupunginjohtajalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKyttä Maija


Liitteet:

Perla § 404
Liite 1:Työvoiman käyttöä koskeva suunnitelma 2011