Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 354 08.12.2010 3

12254-2009 (652, 021, 441, 011)

Luolavuoren vanhainkodin alasajon aikataulun tarkistaminen ja tilapäisten toipilaspaikkojen ostopalveluiden jatkaminen ja ympärivuorokautisen hoidon ostopalvelujen lisääminen kiristyneen jonotilanteen vuoksi

Tiivistelmä: -

Perla § 354

Ympärivuorokautisenhoidon johtaja Kristiina Hellstén, tulosaluejohtaja Sari Ahonen 26.11.2010:

Peruspalvelulautakunta päätti 16.12.2009 (§ 527), että Luolavuoren vanhainkodin alasajo toteutetaan vuoden 2010 loppuun mennessä. Paikkojen vähentäminen on toteutettu osasto kerrallaan asukkaita ja omaisia hyvin informoiden. Asukkaan muutto on tapahtunut välittömästi, kun on löydetty hänelle sopivin hoitopaikka. B-talo (79 paikkaa) tyhjeni Luolavuoren asukkaista syyskuun alkuun mennessä ja Liinahaan vanhainkodin väki pääsi muuttamaan sinne talonsa remontin vaatimassa aikataulussa lokakuussa. A-talossa on edelleen Luolavuoren vanhainkodin käytössä 37 paikkaa, joista 10 on intervallipaikkoja.

TYKS:n ja oman sairaalatoiminnan välisen jonotilanteen kiristymisen ja Ympärivuorokautiseen hoitoon jonottavien suuren määrän sekä lähestyvän joulunajan vuoksi Luolavuoren vanhainkotia ei pystytä tyhjentämään vuodenvaihteeseen mennessä. Luolavuoren vanhainkodin asukkaiden käytössä on joulukuun lopussa vielä n. 30 paikkaa, joita ei voi tyhjentää aiheuttamatta entistä suurempaa ongelmaa sairaanhoitoprosessin hoidonporrastukseen.

Tästä syystä Luolavuoren vanhainkodin alasajon aikataulua tulee jatkaa kolmella kuukaudella eli maaliskuun 2011 loppuun asti.

Peruspalvelulautakunta päätti 16.6.2010 antaa vanhuspalveluiden tulosalueelle luvan hankkia ylimääräisiä toipilaspaikkoja juhannusviikolla kiristyneen jonotilanteen vuoksi elokuun loppuun saakka. 25.8.2010 lautakunta päätti jatkaa päätöstään vuoden 2010 loppuun saakka. Nykyisessä jonotilanteessa ylimääräisten paikkojen käyttöä on syytä jatkaa kunnes jonotilanne sairaanhoitoprosessissa helpottuu tai ympärivuorokautisen hoidon paikkoja saadaan lisättyä.

Ympärivuorokautisen hoidon yksityisillä palveluntuottajilla on joitakin hajapaikkoja tällä hetkellä vapaana. Vanhuspalvelujen tulosalueen tulee voida käyttää näitä paikkoja sekä sairaalan tilanteen että kotihoidon akuuteimpien tilanteiden hoitamiseen. Enimmillään tämä merkitsee 6-10 ostopalvelupaikan lisäystä.

Palvelujohtaja Seija Arve puoltaa esityksiä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 29.11.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää tarkistaa Luolavuoren vanhainkodin alasajon aikataulua siten, että alasajoa jatketaan kolmella kuukaudella eli maaliskuun 2011 loppuun asti.

Edelleen lautakunta päättää jatkaa tilapäisten toipilaspaikkojen ostopalvelua tällä päätöksellä korkeintaan maaliskuun loppuun saakka.

Lisäksi lautakunta valtuuttaa vanhuspalvelujen tulosalueen hankkimaan 6-10 ostopalvelupaikkaa ympärivuorokautista hoitoa jonottaville vanhuksille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhonen Sari
tpvHellsten Kristiina