Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta34517.11.201016

10802-2010 (111)

Esitys kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon hallinnollisten virkojen/toimien lakkauttamisesta ja nimikemuutoksista

Tiivistelmä: -

Perla § 345

Kotihoidon johtaja Anne Rauhala, ympärivuorokautisen hoidon johtaja Kristiina Hellstén ja tulosaluejohtaja Sari Ahonen 5.11.2010:

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.10.2008 § 532 perustaa sosiaali- ja terveystoimen yhdistyvään kotihoitoon 25 kappaletta esimiestason hallinnollisia virkoja. Samassa yhteydessä esitettiin, että kotihoidosta tulee lakkauttaa vastaava määrä vakansseja.

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 15.12.2009 § 340 perustaa sosiaali- ja terveystoimen vanhuspalvelujen ympärivuorokautisen hoidon toiminnallisiin ja organisaatiorakenteessa tapahtuneisiin muutoksiin perustuen viisi vanhuskeskuksen johtajan virkaa ja 34 yksikön esimiehen virkaa. Peruspalvelulautakunta edellytti 14.10.2009 § 416, että vakanssien täytön tultua lainvoimaiseksi peruspalvelulautakunnalle tuodaan esitys vähintään 41 esimiestason vakanssien lakkauttamisesta/vakanssimuutok­sista sairaanhoitajan tai lähihoitajan vakansseiksi.

Kaupunginhallituksen hallintojaosto lakkautti 15.12.2009 § 339 peruspalvelulautakunnan esityksestä kotihoidosta 3 avopalvelujohtajan virkaa, yhden ylihoitajan viran, 13 avopalveluohjaajan virkaa ja 6 kotiavustajan tointa. Yhteensä vakansseja lakkautettiin siis 23.

Avopalveluohjaajan vakansseja on vapautunut luonnollisen poistuman myötä. Kotihoidosta esitetään nyt kahden avopalveluohjaajan vakanssin lakkauttamista 1.1.2011 (vakanssit 358008 ja 358014). Näin ollen kotihoidosta tulee lakkautetuksi tarvittava määrä vakansseja eli 25 kappaletta.

Ympärivuorokautisesta hoidosta esitetään lakkautettavaksi 1.1.2011 yhteensä 31 hallinnollista virkaa. Lisäksi esitetään, että kymmenen vastaavan sairaanhoitajan vakanssia muutetaan sairaanhoitajan vakanssiksi. Lakkautettavia vakansseja on siis 31 ja nimikemuutoksia kymmenen eli yhteensä 41.

Liite 1Kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon lakkautettavat vakanssit

Liite 2Esitykset nimikemuutoksiksi

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 9.11.2010:

Lakkautettavien vakanssien osalta em. esitykseen ei ole huomauttamista. Toteutettavaksi esitettyjen nimikemuutosten osalta totean, että esityksessä on tältä osin kysymyksessä hallintojaoston ohjeeseen perustuvasta vaihtoehtoisten nimikkeiden käyttämisestä (vastaava sairaanhoitaja- nimikkeellä oleva vakanssi muutetaan sairaanhoitajan vakanssiksi), jolta osin päätösvalta on viran/toimen täyttävällä viranhaltijalla. Peruspalvelulautakunta on edellyttänyt 14.10.2009 § 416, että sille tuodaan esitys esimiestason vakanssien lakkauttamisesta/vakanssimuutoksista sairaanhoitajan tai lähihoitajan vakansseiksi. Tällä perusteella lautakunnalle on tehty em. esitys.

Edellä oleva muutos koskee siis vain nimikkeen käyttöä. Sikäli kun kysymyksessä on em. vakanssimuutoksen vaikutuksesta vakanssien tehtäväkohtaisiin palkkoihin, päätösvalta kuuluu henkilöstöjohtajalle. Tästä syystä, mikäli lautakunta päättää vastaavan sairaanhoitajien vakanssien nimikkeiden muuttamisesta sairaanhoitajan vakansseiksi, virasto tulee tekemään henkilöstöjohtajalle tehtävän vaativuuden arviointiin (TVA) perustuvan esityksen vakanssien tehtäväkohtaisten palkkojen uudelleen määrittelemiseksi.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kotihoidosta ja ympärivuorokautisesta hoidosta lakkautetaan liitteessä 1 mainitut vakanssit 1.1.2011 lukien.

Lisäksi peruspalvelulautakunta päättää, että ympärivuorokautisessa hoidossa toteutetaan liitteessä 2 mainitut vaihtoehtoisten nimikkeiden käyttöönotto 1.11.2010 lukien. Näihin muutoksiin liittyen sosiaali- ja terveystoimen tulee tehdä henkilöstöjohtajalle tehtävän vaativuuden arviointiin (TVA) perustuva esitys vakanssien tehtäväkohtaisten palkkojen uudelleen määrittelemiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto
ilmAhonen Sari
tpvHellsten Kristiina
tpvRauhala Anne


Liitteet:

Perla § 345
Liite 1:Kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon lakkautettavat vakanssit
Liite 2:Esitykset nimikemuutoksiksi