Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta35117.11.20103

5847-2010 (065, 315, 044)

Kotisaattohoidon ostopalvelut 1.1.2011-31.12.2014

Tiivistelmä:

Kotisaattohoidon palveluista turkulaisille potilaille on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2011 - 31.12.2014. Tarjoukset on saatu viideltä palveluntuottajalta. Puitesopimukset esitetään solmittaviksi palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi kaikkien tarjouksen jättäneiden palveluntuottajien kanssa. Sopimuskaudella vuotuiset kustannukset ovat korkeintaan 70.000 euroa.

Perla § 351

EI JULKISUUTEEN

Hankinta- ja logistiikkakeskus, tuoteryhmäpäällikkö Merja Lindberg 4.11.2010:

Peruspalvelulautakunta hyväksyi kotisaattohoidon ostopalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 22.9.2010 § 293.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on sosiaali- ja terveystoimen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kotisaattohoidon palveluista turkulaisille potilaille ajalle 1.1.2011–31.12.2014, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2015–31.12.2015 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2011.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 28.9.2010 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä olleella tarjouslomakkeella (liite 1).

Määräaikaan 22.10.2010 klo 11.00 mennessä saatiin seuraavat tarjoukset: Attendo Medone Hoiva Oy, Kotisairaala Luotsi Oy, Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö r.s., Med Group Oy, Mediverkko Hoivapalvelut Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa verottomina hoitajan ja lääkärin kotikäyntien hintoina potilasta kohden tarjouslomakkeessa (liite 1) edellytetyllä tavalla.

Hankinnasta tehdään erilliset puitesopimukset valittujen palveluntuottajien kanssa. Sopimuksella ei taata palveluun ohjautuvien potilaiden määrää. Potilaita osoitetaan puitesopimuksen tarkoittamiin paikkoihin ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaan, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Sosiaali- ja terveystoimi, vanhuspalvelut, palvelujohtaja Seija Arve, ylilääkäri Heikki Alanko, suunnittelija Tiina Mäkinen 27.10.2010:

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja ne on otettu mukaan tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimmat.

Arviointiperusteina ovat hoitajan kotikäynnin hinta, lääkärin kotikäynnin hinta ja laatu. Hoitajan kotikäynnin hinnan painoarvo on 60 % ja lääkärin kotikäynnin hinnan 20 %. Laadun painoarvo on 20 %. Enimmäispistemäärä on 100 pistettä.

Laadun osalta vähimmäisvaatimukset täyttävä palvelun taso saa 0 pistettä ja sen ylittäviltä osin pisteitä saa 2–20. Laadusta saatava enimmäispistemäärä on 20 pistettä. Laadun vertailuperusteet on ilmoitettu tarjouslomakkeessa.

Liite 1Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi kotisaattohoidon palveluja ostettaisiin kaikilta tarjouksen jättäneiltä tarjoajilta kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisessa järjestyksessä seuraavasti:

1.      Kotisairaala Luotsi Oy

2.      Med Group Oy

3.      Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö r.s.

4.      Mediverkko Hoivapalvelut Oy

5.      Attendo Medone Hoiva Oy.

Kustannukset maksetaan tililtä 125606105.

Sosiaali- ja terveystoimi perii potilaalta kotisaattohoidosta asiakasmaksulain ja asetuksen mukaisen maksun. Asiakasmaksua ei peritä, mikäli asiakas on säännöllisen kotihoidon asiakas tai saa toimeentulotukea.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 8.11.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että kotisaattohoidon ostopalveluja koskevat puitesopimukset ajalle 1.1.2011–31.12.2014 solmitaan tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin seuraavien palveluntuottajien kanssa:

1.      Kotisairaala Luotsi Oy

2.      Med Group Oy

3.      Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö r.s.

4.      Mediverkko Hoivapalvelut Oy

5.      Attendo Medone Hoiva Oy.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Potilaille tarjotaan kotisaattohoidon palveluja puitesopimuksella ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaan, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tpvAlanko Heikki
ilmArve Seija
tiedLindberg Merja
ilmMäkinen Tiina
tiedPaatonen Pekka


Liitteet:

Perla § 351
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu