Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 327 27.10.2010 1

11968-2010 (002, 526, 311)

Sosiaali- ja terveystoimi jakaa terveysasemilla kulttuurireseptejä vuonna 2011

Tiivistelmä: -

Perla § 327

Sosiaali- ja terveystoimi, peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 25.10.2010:

Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011. Kulttuurilla on kiistattomasti hyvinvointiin myönteisesti vaikuttavia seurauksia ja siksi sosiaali- ja terveystoimi on mukana edistämässä turkulaisten hyvinvointia myös kulttuurin keinoin. Tuorein tempaus on terveysasemilla jaettava kulttuuriresepti, jonka reseptin saaja voi vaihtaa vapaalipuksi Kulttuuripääkaupunkivuoden Kulma-infopisteessä. Reseptin voi vaihtaa vapaalipuksi johonkin noin 50:stä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumasta. Mukana ovat mm. Cirque Dracula -sirkusteos, lastenooppera Turku 3011, kaikki tapahtumakeskus Logomossa esillä olevat maksulliset näyttelyt, Taistelu 2011 -esitys Paavo Nurmen Stadionilla sekä Kristian Smedsin ohjaama teatteriesitys Karamazovin veljeksistä.

Sosiaali- ja terveystoimen lääkärit jakavat vuoden 2011 aikana liki 5500 kulttuurireseptiä Euroopan Kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumiin. Lääkärit jakavat kulttuurireseptejä Turun kaupungin yhdeksällä terveysasemalla vastaanottokäyntien yhteydessä ja tarvittaessa myös keskustelevat potilaiden kanssa siitä, mikä esitys asiakkaalle parhaiten sopisi.

Kulttuurireseptit kustannetaan kulttuuripääkaupunkivuotta valmistelevan Turku 2011 -säätiön lippukiintiöstä, joka säätiöllä on kuhunkin ohjelmahankkeeseen. Toimenpiteestä ei aiheudu kuluja sosiaali- ja terveystoimelle.

EhdotusPeruspalvelulautakunta merkitsee kulttuurireseptien jakamisen tiedokseen.

PäätösPeruspalvelulautakunta merkitsi kulttuurireseptien jakamisen tiedoksi.

Jakelu

tiedSalo Arto
tpvSantalahti Anne