Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 300 06.10.2010 7

2350-2010 (112)

Palvelutuotantojohtajan valinta

Tiivistelmä: -

Perla § 300

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on ollut haussa palvelutuotantojohtajan virka. Palvelutuotantojohtajan viran kelpoisuusehtona on ollut tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi virkaan valittavalta vaaditaan hyvä suomen ja ruotsin kielen kirjallinen ja suullinen taito.

Peruspalvelulautakunnan johtosäännön 8 §:n mukaan palvelutuotantojohtajan ottaa kaupunginhallitus kuultuaan peruspalvelulautakuntaa.

Viran hakuaika oli 12.2.-8.3.2010. Virkaa haki määräajassa 6 hakijaa. Yksi hakijoista on peruuttanut hakemuksensa 26.4.2010.

Kaikki hakijat haastateltiin 12.3.2010. Haastattelijoina toimivat Maija Kyttä ja Riitta Liuksa.

Peruspalvelulautakunta on 12.5.2010 § 172 esittänyt kaupunginhallitukselle, että virka laitetaan uuteen hakuun.

Kaupunginhallitus päätti 24.5.2010 § 326, että sosiaali- ja terveystoimen palvelutuotantojohtajan viran kelpoisuusvaatimuksiksi vahvistetaan tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito ja

että virka (vak. nro 390001) julistetaan uudelleen haettavaksi ja

että virkaa edellisellä hakukerralla hakeneiden hakemukset otetaan virkaa täytettäessä huomioon.

Palvelutuotantojohtajan virka on ollut uudelleen haettavana 28.5.-14.6.2010. Virkaa haki määräajassa 16 hakijaa.

Hakijoista viisi (Esa Siikaluoma, Heikki Heilä, Petri Tani, Petri Virtanen ja Kaarina Tanttu) haastateltiin 13.8.2010 ja  kaksi (Hannele Lehto-Laurila ja Teemu Paavola) haastateltiin 17.8.2010. Haastattelijoina toimivat Maija Kyttä ja Riitta Liuksa.

Hakijoista kolme (Esa Siikaluoma, Petri Virtanen ja Hannele Lehto-Laurila) haastateltiin uudelleen 7.9.2010, jolloin haastattelijoina toimivat Seppo Lehtinen, Juhani Leppä, Jarmo Rosenlöf, Maija Kyttä, Riitta Liuksa ja Minna Arve.

Yhteenvetona hakemusten ja hakijoiden haastattelusta voidaan todeta seuraavaa:

Kaikki haastatellut hakijat täyttävät palvelutuotantojohtajalle asetetut kelpoisuusvaatimukset. Peruspalvelulautakunnan alainen organisaatio sosiaali- ja terveystoimi on toiminut yhdistyneessä muodossaan vajaa kaksi vuotta.  Muutosprosessi on edelleen käynnissä. Palvelutuotantojohtajalla on keskeinen rooli etenkin sopimusohjausjärjestelmän vakiinnuttamisessa. Tehtävän hoitaminen edellyttää vahvaa toimialan tuntemusta sekä määrätietoista johtajuutta.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella vaatimukset palvelutuotantojohtajan viran menestykselliselle hoitamiselle täyttää parhaiten valtiotieteiden tohtori  Petri Virtanen

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää lausuntonaan kaupunginhallitukselle, että palvelutuotantojohtajan virkaan valitaan valtiotieteiden tohtori Petri Virtanen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Ennen päätöksentekoa Helva ehdotti Wennströmin kannattamana, että asia palautettaisiin. Palautuksesta äänestettiin. Käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Rosenlöf, Koivisto, Pietari, Huovinen, Kero, Sulkakoski ja Leppä. Palautusehdotuksen puolesta äänestivät Muukkonen, Lähteenmäki, Wennström, Koivunalho ja Helva. Listan käsittelyä jatkettiin äänin 7 - 5.

Ma. palvelutuotantojohtaja Max Lönnqvist oli esteellinen ja poistui asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

lausKaupunginhallitus