Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 302 06.10.2010 9

10786-2010 (065)

Eräiden ympärivuorokautiseen hoitoon sisältyvien tukipalvelujen kilpailuttaminen vuosille 2011-2014

Tiivistelmä: -

Perla § 302

Tulosaluejohtaja Sari Ahonen ja Ympärivuorokautisen hoidon johtaja Kristiina Hellstén 23.9.2010:

Ympärivuorokautisen hoidon uudelleen organisoitumisen yhteydessä on alettu yhdenmukaistaa vanhainkodeissa ja pitkäaikaissairaanhoidon osastoilla toteutettavan hoivahoidon sisältöä. Eroja on ollut esimerkiksi kampaaja- ja jalkahoitopalvelujen sekä invataksikuljetusten toteutuksessa ja kustannusten kohdentumisessa asiakkaille. Tarkastelun yhteydessä on ilmennyt myös tarve kilpailuttaa em. palvelut.   

Hiusten leikkuu liittyy vanhusten hyvään perushoitoon ja se suoritetaan hoitavan yksikön kustannuksella. Muista kampaamopalveluista kuten permanentit, hiusten värikäsittelyt yms. asiakkaat huolehtivat omalla kustannuksellaan, mutta tarjouksessa on tarkoituksenmukaista mainita myös näiden ja muiden tavanomaisten parturi- ja kampaamopalvelujen hinnat. Palvelut tuotetaan vanhuskeskusten osoittamissa, tarkoitukseen varustetuissa tiloissa tai vanhusten asuinhuoneissa, riippuen asiakkaiden kunnosta. Asiakkaita on yhteensä n.1000, hankinnan arvo enintään 80 000 euroa/vuosi.

Jalkojen hoito liittyy vanhusten lääkinnälliseen hoitoon (esimerkiksi diabeetikot) sekä hyvään perushoitoon ja se suoritetaan yksikön kustannuksella. Palvelut tuotetaan joko erillisissä tarkoitukseen varustetuissa jalkahoitotiloissa, osastojen huoltotiloissa tai vanhusten asuinhuoneissa, riippuen asiakkaiden kunnosta. Asiakkaita n. 500, hankinnan arvo enintään 70 000 euroa/vuosi.

Invataksipalveluita tarvitaan Ympärivuorokautisessa hoidossa olevien vanhusten niihin matkoihin, joita kaupungin oma kuljetusyksikkö (haloke) ei pysty kuljettamaan. Pääosa näistä matkoista ajoittuu iltaan ja viikonloppuun, mutta palveluja tarvitaan myös arkena ja päiväaikaan. Osa matkoista on ryhmämatkoja (retket), jolloin kaluston tulisi olla sellaista, että siinä voidaan kuljettaa useampia matkustajia kerrallaan pyörätuolilla ja/tai ilman. Myös paarikuljetusmahdollisuus on suotavaa. Hankinnan arvo n. 100 000 euroa/vuosi.    

Ehdotamme, että Ympärivuorokautiseen hoitoon sisältyvien kampaamo- ja jalkojenhoitopalvelujen sekä invataksikuljetusten kilpailutus käynnistetään ajalle 1.4.2011 - 31.3.2014. Tarjouspyynnöt valmistellaan yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Hallintojohtaja vs. resurssijohtaja Antti Perälä puoltaa esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 27.9.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmAhonen Sari
tpvHellsten Kristiina
tpvLindberg Merja