Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 257 11.08.2010 10

4066-2010 (112)

Oikaisuvaatimus osastonhoitajan työsuhteen, vak.nro 251402, täyttämisestä Turun sosiaali- ja terveystoimen perusterveydenhuollon suun terveydenhuollossa (ensimmäinen sijoituspaikka)

Tiivistelmä: -

Perla § 257

Perusterveydenhuolto, suun terveydenhuolto, vs. johtava ylihammaslääkäri Marina Merne-Grafström 8.7.2010:

Oikaisuvaatimuksen tekijä:

Suuhygienisti Kukka-Maaria Leivonen

Perusterveydenhuollon suun terveydenhuollossa on ollut haettavana osastonhoitajan työsuhde, vak.nro 251402 keväällä 2010. Tointa hakenut Kukka-Maaria Leivonen on jättänyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Kukka-Maaria Leivonen on tehnyt päätöspöytäkirjan 4066-2010 (112) hänen työhistoriaansa koskeviin merkintöihin oikaisuvaatimuksen.

Liite 1Kukka-Maaria Leivosen oikaisuvaatimus

Päätös, jota oikaisuvaatimus koskee:

Vs. johtavan ylihammaslääkärin päätös 04.06.2010, jolla osastonhoitajan työsuhteeseen, vak.nro 251402, on valittu suuhygienisti, terveystieteiden kandidaatti Hannele Välimäki.

Oikaisuvaatimuksessaan Leivonen toivoo korjausta työhistoriansa kirjaukseen. Päätöspöytäkirjan mukaan Leivonen on työskennellyt vuodesta 2004 alkaen suuhygienistinä Turun kaupungin terveystoimessa ja n. 4 kk ajan opetushammashoitolan osastonhoitajana. Leivosen mukaan hän on hoitanut osastonhoitajan avointa vakanssia vuosina 2007-2008 yhteensä 1 v 4 kk.

Hakemuksen liitteenä olleen Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen nimikirjanotteen (24.3.2010) tarkistuksessa todetaan, että Leivonen on toiminut Turun kaupungin suun terveydenhuollossa osastonhoitajana, avoimen vakanssin hoitajana, yhteensä n. 1 v 4 kk. Tältä osin päätöspöytäkirjassa (4066-2010) on virhe, joka tulisi korjata.

Leivonen haluaa myös tuoda esiin oikaisuvaatimuksessaan, että on työskennellyt hammashoitajana ainoastaan kunnallisella sektorilla ja suuhygienistinä sekä yksityisellä että kunnallisella puolella. Päätöspöytäkirjassa on merkintä että Leivonen on työskennellyt hammashoitajana ja suuhygienistinä sekä yksityisellä että kunnallisella sektorilla.

Todetaan, että hakemuksen liitteistä oli nähtävissä, että Leivonen on työskennellyt hammashoitajana kunnallisella sektorilla ja suuhygienistinä sekä kunnallisella että yksityissektorilla.

Kolmanneksi Leivonen haluaa oikaisua hänen ilmoitukseen terveystieteiden maisterin opintojen päättymiseen sekä toimen vastaanottamisajankohtaan. Päätöspöytäkirjassa on maininta opintojen jatkumisesta vuodelle 2011, jonka jälkeen hakija olisi voinut ottaa vastaan hakemansa toimen.

Ajankohta, jolloin Leivonen voisi ottaa työn vastaan, varmistettiin puhelinsoitolla haastattelua (pe 30.5.2010) seuraavalla viikolla. Tällöin hän kertoi haluavansa saada opinnot ensin valmiiksi ja sen jälkeen ottavansa toimen vastaan. Opintojen hän kertoi jatkuvan kevääseen 2011, jolloin hänellä on mm. opintoihin liittyvä kuuden viikon harjoittelu.

Toimen täyttäminen on perustunut hakijoiden vertailuun, jossa koulutuksen ja työkokemuksen lisäksi on otettu huomioon haastattelussa esiin tulleet seikat, näiden kokonaisarvosteluna on päädytty Hannele Välimäen valintaan. Hannele Välimäki täyttää hakuajankohtana toimelle asetetut kelpoisuusehdot.  

Edellä mainittujen oikaisuvaatimuksessa esitettyjen seikkojen ei katsota vaikuttavan tehtyyn valintapäätökseen.

Ehdotan, että päätöspöytäkirjaan (4066-2010) korjataan Leivosen osastonhoitajan työkokemuksen pituudeksi n. 1 v 4 kk. Muilta osin päätöspöytäkirjaan ei ole tarvetta tehdä muutoksia edellä mainituin perusteluin. Oikaisuvaatimus ei vaikuta tehtyyn valintapäätökseen.

Perusterveydenhuolto, tulosaluejohtaja Anne Santalahti 8.7.2010:

Ehdotan, että suun terveydenhuollon osastonhoitajan toimen täyttämistä koskevaan peruspalvelulautakunnan päätökseen 16.6.10 § 210 / vs. johtava ylihammaslääkäri Varpuleena Kirstilän päätöspöytäkirjan 4.6.10 § 3 osalta todetaan, että tointa hakeneen Kukka-Maaria Leivosen osastonhoitajan työkokemuksen pituus on 1 v 4 kk. Muilta osin päätöspöytäkirjaan ei ole tarvetta tehdä muutoksia edellä mainituin perusteluin. Oikaisuvaatimus ei vaikuta tehtyyn valintapäätökseen.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 2.8.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää todeta, että peruspalvelulautakunnan käsittelyssä 16.6.2010 § 210 olleessa vs. johtava ylihammaslääkäri Varpuleena Kirstilän päätöspöytäkirjassa 4.6.2010 § 3 on ollut virhe ja että tointa hakeneen Kukka-Maaria Leivosen työkokemus osastonhoitajana on 1 v 4 kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmoikaisuvaatimuksen tekijä
ilmKirstilä Varpuleena


Liitteet:

Perla § 257
Liite 1:Kukka-Maaria Leivosen oikaisuvaatimus