Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta24516.06.20104

2195-2010 (012, 065)

Sairaala-apteekkisovelluksen hankinta

Tiivistelmä:

Turun kaupungin Hansa-taloustietojärjestelmä ja WebHansan Varastotilaus-sovellus poistuvat käytöstä 1.1.2011. Sairaala-apteekille tarvitaan uusi korvaava sovellus ja siihen liittyvä osastotilausohjelmisto. Sovelluksen on oltava käyttövalmiina 1.1.2011. Sovellusta käyttävät sairaala-apteekin henkilökunta ja osastotilausohjelmistoa kaikki Turun sosiaali- ja terveystoimen apteekkituotteita (muitakin kuin lääkkeitä) käyttävät toimintayksiköt. Hankintamenettely on saatu päätökseen ja tarjousten vertailu on tehty. Peruspalvelulautakunnalle esitetään sairaala-apteekkisovelluksen hankintaa Affecto Finland Oy:ltä, jonka tarjous on kokonaistaloudellisesti edullisin ja vertailuhinnaltaan halvin.

Perla § 245

EI JULKISUUTEEN

Sairaala-apteekkari Tiina Järvinen, it-suunnittelupäällikkö Mika Lempinen, Hankinta- ja logistiikkakeskus/tuoteryhmäpäällikkö Timo Mykrä 8.6.2010:

Turun kaupungin peruspalvelulautakunta hylkäsi 25.5.2010 § 195 kaikki 30.3.2010 käynnistetyn sairaala-apteekkisovelluksen kilpailutuksessa saadut tarjoukset. Samalla peruspalvelulautakunta päätti, että tarjoajien kelpoisuusehdot täyttävien tarjoajien, Affecto Finland Oy:n ja Tietokari Oy:n, kanssa siirrytään neuvottelumenettelyyn.

Tarjouspyynnön mukaisuus

Peruspalvelulautakunnan päätöksen mukaisesti Affecto Finland Oy:n ja Tietokari Oy:n kanssa käytiin neuvottelut, joissa täsmennettiin tarjouksia niiltä osin, kun ne eivät olleet tarjouspyynnön mukaisia.

Saatujen täsmennysten perusteella Affecto Finland Oy:n ja Tietokari Oy:n tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia ja vertailu voidaan tehdä.

Tarjousten vertailu

Tarjouspyynnön mukaan tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella. Arviointiperusteina ovat hinta, projektisuunnitelma ja lisäarvolliset ominaisuudet. Hinnan painoarvo on 75 % (maksimipisteet 75), projektisuunnitelman 20 % (maksimipisteet 20) ja lisäarvollisten ominaisuuksien 5 % (maksimipisteet 5). Tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin. Pisteet lasketaan kahden desimaalin tarkkuudella.

Vertailuhintaan lasketaan mukaan järjestelmän projektikustannukset, koulutuskustannukset, tuotantokäytön kustannukset neljän vuoden ajalta 25 käyttäjälle. Vertailussa kokonaishinnaltaan halvin tarjous saa 75 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin/vertailuhinta x 75).

Projektisuunnitelman vertailussa parhaat pisteet saanut tarjous saa 20 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa parhaaseen (vertailupisteet/parhaat pisteet x 20).

Projektisuunnitelman sisällä painoarvot jakautuvat seuraavasti kokonaisuuksittain:

Kukin kokonaisuus, paitsi tilaajan henkilötyöpäivät, arvioidaan kouluarvosanoin asteikolla 4-10. Tilaajan henkilötyöpäivät arvioidaan absoluuttisina kokonaislukuina ilmoitettujen määrien perusteella siten, että alhaisemmat määrät antavat enemmän pisteitä.

Kukin täyttynyt lisäarvollinen ominaisuus saa yhden (1) pisteen. Vertailussa korkeimmat yhteispisteet saanut tarjous saa 5 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa parhaaseen (vertailupisteet/parhaat pisteet x 5).

Vertailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antoi Affecto Finland Oy maksimipistein 100,00 Tietokari Oy:n saadessa 64,71 pistettä (vertailutaulukko ja pisteytyksen perustelut liitteenä).

Apteekkisovelluksen hankintahinta sisältäen käyttäjäkoulutukset on 79 500 eur. Sovelluksen ylläpitokustannus on 4406 eur/kk. Sovelluksen ylläpito sisältää sovelluksen kehittymisen, lainsäädännön aiheuttamat muutokset, uudet versiot asennuksineen sekä sovellustoimittajan tukipalvelun.

Edellä olevan perusteella esitämme, että Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sairaala-apteekkisovelluksen toimittajaksi valitaan Affecto Finland Oy.

Liite 1Tarjousten vertailu

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 9.6.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella hankkia Affecto Finland Oy:ltä Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen apteekkisovelluksen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoasianosaiset
tpvJärvinen Tiina
tpvLempinen Mika
tiedLindberg Merja
tpvMykrä Timo


Liitteet:

Perla § 245
Liite 1:Tarjousten vertailu