Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta24716.06.20106

12864-2009 (356, 044)

Eläinlääkäripäivystyspalvelut lemmikkieläimille Varsinais-Suomen maakunnassa 1.1.2011 - 31.12.2013

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen maakunnan alueella tuotettavista lemmikkieläinten eläinlääkäri-päivystyspalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2011 - 31.12.2013. Tarjoukset on saatu kahdelta palveluntuottajalta. Puitesopimus esitetään solmittavaksi Verkavet Oy:n kanssa. Sopimuksen vuosihinta on 348.000 euroa (alv 0 %).

Perla § 247

EI JULKISUUTEEN

Hankinta- ja logistiikkakeskus, tuoteryhmäpäällikkö Merja Lindberg 25.5.2010:

Peruspalvelulautakunta hyväksyi kokouksessaan 14.4.2010 § 144 Varsinais-Suomen maakunnan aluetta koskevan pieneläinpäivystyksen kilpailuttamisen tarjousasiakirjat ajalle 1.1.2011–31.12.2013.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on sosiaali- ja terveystoimen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Varsinais-Suomen maakunnan alueella tuotettavista lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyspalveluista ajalle 1.1.2011–31.12.2013, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2014–31.12.2014 (optio). Palvelujen tulee olla käytettävissä 1.1.2011.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 19.4.2010 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä olleella tarjouslomakkeella.

Määräaikaan, 19.5.2010 klo 11.00, mennessä saatiin tarjoukset seuraavilta palveluntuottajilta: Varsinais-Suomen Pieneläinpäivystys Oy (perustettava osakeyhtiö) ja Verkavet Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa arvonlisäverottomana kiinteänä vuosihintana koko sopimuskaudelle 1.1.2011–31.12.2013. Hintaan sisältyy kaikki Tilaajalta laskutettavat kustannukset.

Tarjouksessa tuli ilmoittaa arvonlisäverottomina kaikki asiakkaalta perittävät asiakasmaksut sekä keskitetystä puhelinneuvonnasta asiakkaalle koituvat kustannukset. Palveluntuottaja perii asiakkaalta enintään seuraavat asiakasmaksut: asiakasmaksu; kunnaneläinlääkäritaksassa mainittu yläraja + tarjouksessa ilmoitettu %, poliklinikkamaksu; €/käynti, ajanvarauksen ja puhelinneuvonnan puhelinpalvelumaksu; €/min (ilman ppm.).

Hankinnasta tehdään erillinen puitesopimus valitun palveluntuottajan kanssa. Puitesopimuksella ei taata yksittäiselle palveluntuottajalle tämän sopimuksen perusteella ohjautuvien asiakkaiden määrää.

Perustellusta syystä voidaan palveluja yksittäistapauksissa ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Molemmat tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Molemmat tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Arviointiperusteina ovat palvelun vuosihinta, asiakasmaksut ja asiakkaalle koituvat puhelinpalvelumaksut. Vuosihinnan painoarvo on 80 %, asiakasmaksun kunnaneläinlääkärintaksaan ilmoitetun %:n painoarvo on 5 %, poliklinikkamaksun 5 % ja asiakkaalle koituvien puhelinpalvelumaksujen 10 %. Enimmäispistemäärä on 100 pistettä.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu:

ArviointiperusteetVarsinais-Suomen
Pieneläinpäivystys Oy (perustettava osakeyhtiö)
Verkavet Oy
Vuosihinta,
enintään 80 p
350 000 €79,5 p348 000 €80,0 p
Asiakasmaksun %, enintään 5 penintään 100 %0,0 p0 %5,0 p
Poliklinikkamaksu, enintään 5 p24,59 € / käynti5,0 p35,00 € / käynti3,5 p
Asiakkaan puhelinpalvelumaksut, enintään 10 p4,10 € / min0,0 p0,00 € / min10,0 p
Yhteensä,
enintään 100 p
 84,5 p 98,5 p

Ympäristöterveydenhuolto, va. tulosaluejohtaja Liisa Palmu ja kaupungineläinlääkäri Jaakko Rasi 27.5.2010:

Varsinais-Suomen Pieneläinpäivystys Oy (perustettava yhtiö) on voittoa tavoittelematoton yritys, jonka omistajia olisivat paikalliset eläinlääkäriasemat. Päivystyksen hoitaisivat vuorotteluperiaatteella yrityksen omistajayhtiöt eli turkulaiset ja raisiolaiset eläinlääkintäalan yritykset. Toiminta olisi samankaltaista kuin se on ollut Turussa jo yli 30 vuoden ajan. Asiakkaiden maksamat maksut riippuisivat siitä, mikä klinikka milloinkin olisi päivystysvuorossa, koska yritykset ilmoittavat tarjouksessa noudattavansa omaa hinnoitteluaan. Kunnallistaksaan suhteutettuna palveluiden asiakashinnat ovat enintään kaksinkertaisia (korotusprosentti 100 %), lisäksi veloitetaan poliklinikkamaksu 24,59 € (alv 0 %). Henkilöresurssit ovat merkittävän suuret, yhteensä lähes 50 henkilöä.

Verkavet Oy on Three Plus Group Oy:n (TPG) omistama vuonna 1997 perustettu yritys, jonka toiminta on valtakunnallista. Palvelut ilmoitetaan tarjottavaksi aputoiminimellä Pieneläinklinikka Tuhatjalka. Yritys on harjoittanut pienimuotoisesti pieneläinklinikkatoimintaa Turussa muutaman vuoden ajan 1990-luvulla. Tällä hetkellä yrityksellä ei ole toimintaa Turun tai ympäristökuntien alueella. Yritys ilmoittaa aloittavansa Turussa joko ostamalla alan yrityksen tai hankkimalla toimitilat keskeiseltä paikalta keskustasta tai sen läheisyydestä hyvien kulkuyhteyksien ääreltä. Toiminnan toteuttamisessa voidaan käyttää alihankkijoita, joiden toiminnasta vastataan kuin omasta. Henkilöresurssit ilmoitetaan tarjouksessa järjestettäväksi palveluiden kysynnän mukaisesti. Asiakasmaksut ovat kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaisia (korotusprosentti 0 %), poliklinikkamaksu on 35 e (alv 0 %). Yritys hoitaa tällä hetkellä vastaavat eläinlääkäripäivystyspalvelut sekä Tampereella että Kuopiossa.

Olennaisia eroja tarjouksissa ovat:

1. Turun Pieneläinpäivystys Oy:n palvelut ovat eläinten omistajille kokonaisuutena kalliimpia kuin Verkavet Oy:n palvelut.

2. Verkavet Oy:n tarjouksessa eläinten omistajat ovat kunnan järjestämiä palveluja käyttäessään tasavertaisessa asemassa asiakasmaksujen osalta, koska asiakkaiden maksamat maksut eivät riipu siitä mikä eläinlääkäriasema päivystää. Turun Pieneläinpäivystys Oy:n tarjouksessa asiakasmaksut riippuvat siitä, mikä yritys on päivystysvuorossa.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että Varsinais-Suomen maakunnan alueella tuotettavia lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyspalveluja koskeva puitesopimus solmittaisiin ajalle 1.1.2011–31.12.2013 kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneen Verkavet Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Sosiaali- ja terveystoimi tekee myyntisopimukset muiden päivystysalueen kuntien/yhteistoiminta-alueiden kanssa.

Kustannukset maksetaan tililtä 1 25 70 02.

Tarjouspyyntö- ja tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 27.5.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että Verkavet Oy:n kanssa solmitaan Varsinais-Suomen maakunnan alueella tuotettavia lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyspalveluja koskeva puitesopimus ajalle 1.1.2011–31.12.2013 tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja muutoksenhakuohjeet tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Perustellusta syystä voidaan palveluja yksittäistapauksissa ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Kustannukset maksetaan tililtä 1 25 70 02.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVarsinais-Suomen Pieneläinpäivystys Oy
aoVerkavet Oy
tiedLindberg Merja
tpvPalmu Liisa
ilmPouri Pia
ilmRasi Jaakko