Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta19225.05.201013

1849-2009 (053, 052, 021)

Oikaisuvaatimus Lounais-Suomen Diabetes ry:n lisäanomukseen vuoden 2009 avustukseen

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen Diabetes ry on vaatinut muutosta lautakunnan 14.4.2010 tekemään päätökseen 2025 euron lisäavustusanomuksen hylkäämisestä. Ehdotetaan, että peruspalvelulautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen.

Perla § 192

Palvelujohtaja Maisa Kuusela ja hallintojohtaja Antti Perälä 14.5.2010:

Lounais-Suomen Diabetes ry on 20.4.2010 päivätyllä oikaisuvaatimuksellaan vaatinut muutosta peruspalvelulautakunnan 14.4.2010 § 139 tekemään päätökseen, joka koski Lounais-Suomen Diabetes ry:n lisäanomusta vuoden 2009 avustuksiin. Lautakunta oli 3.6.2009 § 274 myöntänyt yhdistykselle kohdennettua avustusta, joka oli tarkoitettu tyypin 1 diabeetikkojen jalkojen hoitoon. Yhdistys anoi 2.025 euron lisäavustusta, koska myönnetyt avustusmäärärahat eivät olleet riittäneet kaikkiin annettuihin hoitoihin. Lähetteet hoitoon oli tehty perusterveydenhuollosta ja jo elokuussa 2009 lähettävän tahon kanssa oli sovittu siitä, että uusia lähetteitä ei enää tehdä avustusmäärän riittämättömyyden takia. Jo aloitetut hoidot oli kuitenkin saatettu loppuun, mistä yhdistykselle oli aiheutunut 2.025 euron kustannukset.

Lautakunta perusteli lisäanomuksen epäämistä sillä, että anomuksen tekijällä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta saada kaupungilta lisäavustusta. Peruspalvelulautakunnan päätös ei ole ollut lainvastainen, ei ole syntynyt väärässä järjestyksessä eikä lautakunta päätöstä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa. Lisäanomuksen hyväksymiselle ei ole muitakaan perusteita.

Diabetesyhdistys vaatii hylkäyspäätöksen kumoamista ja asian uudelleen valmistelua sen seikan selvittämiseksi, mitkä olivat hylkäyspäätöksen oikeat perustelut. Lisäksi yhdistys vaatii asian käsittelyä uudelleen peruspalvelulautakunnassa.

Liite 1Lounais-Suomen Diabetes ry:n oikaisuvaatimus

Lounais-Suomen Diabetesyhdistykselle 3.6.2009 § 274 myönnetty avustus on ollut kohdennettua avustusta, joka oli tarkoitettu diabeetikkojen jalkojen hoitoon. Avustusta myönnettäessä ei ole erikseen sovittu tietystä hoitojen määrästä, vaan avustuksen kohteesta.

Peruspalvelulautakunta on päättänyt yhdistyksille myönnettävistä avustuksista harkintavaltansa ja talousarvion puitteissa. Vuoden 2009 avustuksiin tarkoitetut määrärahat on jo käytetty. Näin ollen aiemmassa päätöksessä todetut seikat, että oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta saada kaupungilta avustusta ja että peruspalvelulautakunnan päätös ei ole ollut lainvastainen, ei ole syntynyt väärässä järjestyksessä eikä lautakunta päätöstä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa ovat edelleen relvantteja.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hylätä Lounais-Suomen Diabetes ry:n oikaisuvaatimuksen edellä olevilla perusteilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmLounais-Suomen Diabetes ry


Liitteet:

Perla § 192
Liite 1:Lounais-Suomen Diabetes ry:n oikaisuvaatimus