5858-2008 (016)

 

Tuetun asumisen lisäämis- ja kehittämishanke (TALK -hanke) - Sosiaali ja terveysministeriön päätös valtionavustuksesta

 

Tiivistelmä:

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Turun kaupungille asumisen lisäämis- ja kehittämishankkeelle (TALK -hanke) 55.000 euroa valtionavustusta vuodelle 2009 henkilöstön palkkaamiskustannuksiin.

 

 

Perla § 203

 

Tulosaluejohtaja Leila Visa ja palvelujohtaja Maisa Kuusela 16.4.2009:

 

Valtioneuvosto on 14.2.2008 hyväksynyt pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman 2008 - 2011 ja päättänyt ohjelman toimenpiteiden toteuttamisesta. Ohjelman tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomuus vuoteen 2011 mennessä sekä tehostaa asunnottomuuden ennaltaehkäisyä.

 

Turun lisäksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Lahti, Kuopio, Joensuu, Oulu ja Jyväskylä ovat allekirjoittaneet valtion kanssa aiesopimukset pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämiseksi. Ohjelma on kokonaisuus, jossa yhdistetään sekä asuntojen hankinta että riittävien asumisen tukipalvelujen turvaaminen.

 

Turun ja valtion ao. tahojen välillä solmittu sopimus on luonteeltaan aiesopimus, jossa on sovittu eräistä yhteisistä tavoitteista pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämiseksi sillä edellytyksellä, että valtion ja kuntien päättävät elimet myöntävät tarkoitukseen tarvittavat määrärahat. Sopimusta voidaan muuttaa osapuolten perustellusta aloitteesta kesken ohjelmakauden, tarkistus vähintään kerran vuodessa.

 

Sosiaalilautakunta on joulukuussa 2008 hyväksynyt hankesuunnitelman mukaiset ehdotukset osaksi pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämiseksi tähtäävää työtä aiesopimuksen tavoitteiden toteuttamiseksi ja päättänyt lähettää hankehakemuksen sosiaali- terveysministeriölle.

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Turun kaupungille 55.000 euroa valtionavustusta hankkeeseen vuodelle 2009 henkilöstön palkkaamiskustannuksiin.

 

Hankkeessa kehitetään tuetun asumisen mahdollisuuksia ja parannetaan tuetun asumisen tukipalveluja. Näillä toimenpiteillä on tarkoitus vähentää pitkäaikaisasunnottomuutta ja sen seurannaisvaikutuksia Turussa.

 

Hankkeen kokonaiskustannukset vuodelle 2009 ovat 110.000 euroa. Turun kaupungin omarahoitusosuus on 55.000.

 

Ohjausryhmään nimetään sosiaalityön erityispalvelujen toimistopäällikkö, Sirkkalan päiväkeskuksen johtaja ja asumis- ja päihdepalveluiden johtava sosiaalityöntekijä sekä suunnittelupäällikkö tutkimus- ja kehitysyksiköstä.

 

Liite 1                                 Sosiaalilautakunta 16.12.2008 § 1494

 

Liite 2                                 Sosiaali- ja terveysministeriön päätös 27.2.2009 STM/4822/2008

 

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 21.4.2009:

 

Ehdotus       Peruspalvelulautakunta päättää merkitä tuetun asumisen lisäämis- ja kehittämishankkeen (TALK-hanke) tiedoksi.

 

Päätös         Ehdotus hyväksyttiin.