Päivämäärä                                  N:o

                                                                                                21.4.2010                                      

 

Suunnittelija Tuula Matikka

Palvelupäällikkö Taina Kaila

 

 

 

 

 

 

LAUSUNTO KÄSITYÖLÄISKATU 1O, 2 krs, TILOISTA

 

Kävin Suunnittelija Tuula Matikan kanssa tutustumassa Käsityöläiskatu 10 tiloihin (7.4), joita on tarjottu kotihoidon lähipalvelualueille Aninkainen ja Puolala. Lausunto perustuu havaintoihin 2. kerroksen tiloista sekä pohjapiirustukseen.

 

Neliöitä on noin 455. Kahden lähipalvelualueen työntekijöitä on yhteensä 50. Tilassa on kulunvalvonta. Tilaan voi kulkea sekä pihan että Käsityöläiskadun kautta.

 

Toimistohuoneita on siten, että sairaanhoitajille ja lähiesimiehille on omat huoneet. Tiimejä varten on kaksi suurempaa tilaa, jotka ovat jaettavissa sermein. Melun vähentämiseksi suositellaan kartoittamaan akustiikkalevyjen tarve. Joissakin toimistotiloissa valo tulee kattoikkunoiden kautta. Normaali toimistovalaistus on olemassa. Kokoushuonetila löytyy myös. Ilmastoinnin riittävyys on hyvä tarkistaa.

 

Ruokailutilat: kerroksessa on ikkunaton pieni keittiö, johon mahtuu joitakin henkilöitä syömään. Viereisestä huoneesta saadaan lisää ruokailutilaa. Ruoan säilyttämistä ja lämmittämistä varten, tarvitaan henkilöstöön nähden riittävä määrä laitteita/ säilytystilaa.

 

Pukeutumistilat: Tilassa ei ole erikseen pukeutumistiloja. Työntekijöillä tulee olla mahdollisuus säilyttää vaatteensa ja laukkunsa lukitussa paikassa. Tilan aulaan voitaneen sijoittaa riittävä määrä lukittavia kaappeja. Ei kuitenkaan toimi pukeutumistilana. Työntekijät joutuvat liikkumaan myös sadesäällä ja kastuneet vaatteet tarvitsevat kuivaustilaa, joka on hyvä huomioida mahdollisuuksien mukaan.

 

Peseytymis- ja wc-tilat: Tiloissa on kaksi wc:tä ja suihkua. Wc- tiloja on osoitettava sekä naisille että miehille tarvittaessa. Wc-tilojen suhteen tarkastetaan, onko muiden kerrosten tiloja mahdollisuus käyttää. Suositus on että tiloja on 1/ 15 naista.

 

Varastotilaksi on otettavissa kaksi ikkunatonta tilaa. Siivouskomero on olemassa.

 

Parkkipaikkoja autoille on parkkihallissa 4 ja pyörille on osoitettu tila. Keskustassa on yleisesti parkkiongelmaa, joten tämä tiedostettakoon. Lähipalvelualueet tosin toimivat keskustan alueella, jolloin julkinen liikenne ja pyöräily helpottavat liikkumista.

 

Työsuojelu ei näe erityistä estettä tilojen hankinnalle.

 

 

Sosiaali- ja terveystoimi

Työsuojeluvaltuutettu

 

Vuokko Puljujärvi-Seila