Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta14614.04.20103

16287-2009 (065)

Kotouttava opetus- ja ohjaustoiminta maahanmuuttajille 1.6.2010 - 31.12.2010

Tiivistelmä:

Kotouttavasta opetus- ja ohjaustoiminnasta on pyydetty tarjoukset ajalle 1.6.2010 - 31.12.2010. Sopimusta voidaan jatkaa tilaajan päätöksestä vuosille 2011 ja 2012. Tarjous saatiin DaisyLadies ry:ltä. Tarjous ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja kelpoisuusvaatimuksia. Ehdotetaan tarjoajan sulkemista pois tarjouskilpailusta ja siirtymistä avoimesta menettelystä suorahankintaan.

Perla § 146

EI JULKISUUTEEN

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Tiina Seppänen 29.3.2010:

Peruspalvelulautakunta oikeutti 27.1.2010 § 41 sosiaali- ja terveysviraston kilpailuttamaan kotouttavaa opetus- ja ohjaustoimintaa maahanmuuttajille yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa ja päätti hyväksyä kilpailuttamisen tarjousasiakirjat (tarjouspyyntö ja tarjouslomake).

Hankinta- ja logistiikkakeskus on sosiaali- ja terveystoimen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kotouttavasta opetus- ja ohjaustoiminnasta maahanmuuttajille ajalle 1.6.2010–31.12.2010. Sopimusta voidaan jatkaa tilaajan päätöksestä vuosille 2011 ja 2012 alkuperäisin ehdoin, mikäli sisäasianministeriö myöntää jatkorahoituksen. Vuodelle 2010 hankintaan on varattu talousarviossa 36 000 euroa.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon alittavana hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 8.2.2010 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Hankinnasta tehtyihin kysymyksiin vastattiin 18.2.2010 samalla sivustolla. Samalla ilmoitettiin yksi muutos tarjouspyyntöön: tarjouspyynnön kohdassa 1 sana hankkeeseen korvattiin sanalla hankintaan.

Tarjous saatiin DaisyLadies ry:ltä määräaikaan, 12.3.2010 klo 11.00, mennessä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä ja että hankinnasta tehdään puitesopimus yhden palveluntuottajan kanssa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa arvonlisäverottomana tuntihintana.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisen vaiheen tarkoituksena on selvittää tarjoajan edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoaja, joka ei täytä asetettuja vaatimuksia tai joka syyllistyy olennaisesti väärien tietojen antamiseen toimittaessaan alla mainittuja tietoja tai joka ei asetetussa määräajassa toimita pyydettyä selvitystä, suljetaan tarjouskilpailusta pois (tarjouspyynnön kohta 6).

DaisyLadies ry:ltä pyydettiin kelpoisuusehtojen täyttymisen todentamiseksi tarjouksesta puuttuneita selvityksiä 25.3.2010 klo 12.00 mennessä. Tarjoajalta ei saatu pyydettyjä selvityksiä. DaisyLadies ry tulee sulkea pois tarjouskilpailusta.

Liite 1Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Tarjouspyyntö- ja tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta sosiaali- ja terveysvirastossa.

Sosiaali- ja terveystoimi, Drop in – hankkeen projektipäällikkö Katja Havula 29.3.2010:

Hankintalain 5 §:n 13 kohdan mukaan suorahankinnalla tarkoitetaan hankintamenettelyä, jossa hankintayksikkö julkaisematta hankintailmoitusta valitsee menettelyyn mukaan yhden tai usean toimittajan, jonka kanssa hankintayksikkö neuvottelee sopimuksen ehdoista. Hankintalain 27 §:n 1 kohdan mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos avoimessa menettelyssä ei ole saatu lainkaan sopivia tarjouksia ja alkuperäisiä tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

Esitän edellä esitetyin perustein, että

Tutkimus- ja kehitysjohtaja Päivi Sannola ja vs. resurssijohtaja Heikki Silpola puoltavat esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 29.3.2010:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että DaisyLadies ry suljetaan pois Kotouttava opetus- ja ohjaustoiminta maahanmuuttajille 1.6.2010–31.12.2010 -tarjouskilpailusta ja että hankinnassa siirrytään avoimesta menettelystä suorahankintaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDaisyLadies ry
tpvHavula Katja
ilmLehtinen Markku
tiedLindberg Merja
tpvNieminen Marjatta
ilmSannola Päivi
tiedSeppänen Tiina


Liitteet:

Perla § 146
Liite 1:Tarjoajien kelpoisuuden arviointi